Μάχες και νίκες του συριακού στρατού σε όλα τα μέτωπα. Ποιές περιοχές απελευθέρωσε. Η μάχη του Ιντλίμπ άρχισε - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή του ρωσικού Υπ.Άμυνας διοχέτευσε στο tvzveda 19.10.15 χάρτη με την ολομέτωπη επίθεση του συριακού στρατού κατά της ISIS. Είναι μια επίθεση μεγάλης κλίμακας και προς κάθε κατεύθυνση που άρχισε ο στρατός στις 7 Οκτώβρη και πραγματοποιείται με την υποστήριξη τηλεδιάσκεψης με τη ρωσική αεροπορία. Στη Β Λαττάκεια ο στρατός ελευθέρωσε Ayn Samur, Jubb al Ahmar, Al-Mansur, κα μάχεται για τη Salma, Gmama, Salma και Mamufii Arafita.

Στο Χαλέπι επίθεση του στρατού σε kweiris όπου απελυθέρωσε Tuma κ.α. Τώρα ο στρατός συνεχίζει την επίθεση προς την κατεύθυνση της πόλης του Idlib, και μπλόκαρε τους τρομοκράτες σε Khan Tuman, Kudehi, Abtin και κατευθύνεται προς Shgaydle.

Στην επαρχία της Hama ο στρατός απελευθέρωσε Sukayk, Hifsin, Kubeybat Abou El-Huda, Umm Hartayn, Achan και Hamdani και έχει σημαντικές επιτυχίες και πρόοδο σε Skalbii, Habit, El Latamny, Sukayka και του υψώματος 343.
Στα βόρεια της επαρχίας Homs, ο στρατός απελευθέρωσε Gur, Cem Ali, Thur-Maala Tel Tajuña, libérant Haldenκαι μπλόκαρε: Dar-el-Kebir, Thur-Maala, El Gant, Cem Ali Dzhivalik και Sneysel.
Το Reseau international σημειώνει ότι η μάχη του Ιντλίμπ άρχισε και ότι τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 προκαλούν πανικό στους τρομοκράτες). Τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε τρεις περιoxές που είχαν προετοιμαστεί να τις υπερασπιστούν 15000 ισλαμιστές μαχητές. Σε Rastan (ανάμεσα σε Hama και Homs), βόρεια της πόλης Hama και σε  Khan Sheikhoun (στο Νότο της επαρχίας του Idlib.

Το sana σημειώνει ότι στην περιφέρεια του Idleb, μια μονάδα του συριακού στρατού στόχευσε μια ομάδα τρομοκρατών της αλ Νούσρα στα περίχωρα της Taminaaστα ΝΑ της πόλης σκοτώνοντας 4 από αυτούς και καταστρέφοντας το 4×4 όχημά τους.Ένα όχημα εξοπλισμένο με ανατιαεροπορικό καταστράφηκε κοντά στην τοποθεσία Habit στα Δ του Khan Cheikhoun.
Το ρωσικό tvzveda και αυτό αναφέρεται στο Ιντλίμπ κάνοντας λόγο για βίντεο που εμφανίζει ελικόπτερο Mi-24 να σπέρνει βόμβες στα κεφάλια των τρομοκρατών στην περιοχή του Ιντλίμπ. Οι ίδιοι οι τρομοκράτες κινηματογραφούν την επίθεση που δέχονται. Ακούγονται να προσεύχονται δυνατά όταν το ρωσικό ελικόπτερο αρχίζει το βομβαρδισμό. Στις 19 του μήνα το πρωί ελικόπτερα Mi-24 κατέστρεψαν κρησφύγετα των τρομοκρατών σε Tell-Bissau και Tell-Maal.Σήμερα άρχισαν σφοδρές μάχες στην περιοχή.
  Capυφγυ
Η 4Η μηχανοκίνητη μονάδα του συριακού στρατού σε συνεργασία με Hezbollah, Μονάδες Εθνικής Άμυνας, Kataebat Al-Baath (Al-Baas τάγμα), και Harakat Al-Nujaba (ιρακινή πολιτοφυλακή) εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα στο Tal SyriaTel κοντα΄στην εθνική οδό Χαλεπίου -Δαμασκού (M-5 αυτοκινητόδρομος), στοχεύοντας τις θέσεις άμυνας της Al-Qaïda δηλ. της  «Jabhat Al-Nusra», του συμμάχου της (FSA) και των οργανώσεων Harakat Ahrar Al-Sham και Al-Liwaa Suqour Sham.Μετά από σφοδρές μάχες ο συριακός στρατός κατέλαβε το Tal SyriaTel αφού σκότωσε 20 τρομοκτράτες των αντιπάλων του. Το στρατόπεδο του συριακού στρατού επιτίθεται και κατά των Jabhat Al-Nusra και Suqour Al-Sham μεταξύ των πόλεων Abtayn και Al-Shughaydilah σε σφοδρές μάχες στη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Μεγάλες επιθέσεις του συριακού στρατού το πρωί της Δευτέρας και σε πόλη Salma στη Λαττάκεια και στην ύπαιθρο Al-Ghaab της Hama και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Al-Mansoura. Εδώ χτυπούν την οργάνωση Jaish Al-Fateh (στρατός Κατάκτησης) στον δυτικό άξονα της Al-Mansoura, έχοντας προελάσει στη γειτονική πόλη Khirbat al-Naqous.

dimpenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail