ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Μόσχας - Τελ Αβίβ για αποφυγή ατυχημάτων στους συριακούς ουρανούς

Στρατής Μαζίδης

Το αρχηγείο της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια με το αντίστοιχο της Ισραηλινής στο Τέλ Αβίβ ξεκίνησαν σήμερα τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χρήση της κόκκινης γραμμής που καθιέρωσαν την περασμένη εβδομάδα ώστε να συντονίζουν τις επιχειρήσεις τους στους συριακούς ουρανούς.

Επί της ουσίας πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας Πούτιν - Νετανιάχου στη Μόσχα μαζί με ανώτερους αξιωματικούς στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μόλις στις 15 Οκτωβρίου το υπουργείο άμυνας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι εγκαθιδρύθηκε μια συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με πτήσεις αεροσκαφών για την αποφυγή συγκρούσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας, η οποία ακόμη βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών.

Ωστόσο όπως εκτιμά η ιστοσελίδα debka, κι επειδή πάνω από τη Συρία επιχειρούν δεκάδες μαχητικών πολλών διαφορών χωρών, στη μια άκρη της γραμμής (Λαττάκεια) θα βρίσκονται και αραβόφωνοι αξιωματικοί (Συρία, Ιράν) και στην άλλη (Τέλ Αβίβ) θα βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι των δυτικών χώρων έτσι ώστε άτυπα να υπάρχει μια συνεννόηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail