Γιατί η Ρωσία είναι ο Νο1 εχθρός των ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που συχνά χαρακτηρίζονται ως ο νέος Ψυχρός Πόλεμος, υπήρξαν χρόνια στα σκαριά και η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτό, όπως εκτιμά ο δημοσιογράφος Phil Butler σε άρθρο του στο New Eastern Outlook και σχολιάζει το πρακτορείο Sputnik.

Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ προωθούσε μια ενεργό πολιτική και προσέγγιζε τα σύνορα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George W. Bush, η Ουάσιγκτον ήταν κατά κύριο λόγο απασχολημένη με τις δύο δαπανηρές στρατιωτικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η Μόσχα δεν ήταν πραγματικά στην ημερήσια διάταξη, όπως αποδεικνύεται από τίτλους της εποχής που χρονολογούνται ήδη από το 2001.

Τα Δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άλλαξε τόνο και ύφος μόλις ο Μπαράκ Ομπάμα ήρθε στην εξουσία.

«Η πολιτική της Αμερικής απέναντι στη Ρωσία έκανε μια δραματική μετατόπιση μόλις ο Τζορτζ Μπους έφυγε από το γραφείο. Κοιτάζοντας τα θέματα, την κάλυψη από τα ΜΜΕ και τις πολιτικές από το 2001, πολλά θεμελιώδη στοιχεία έρχονται στο φως. Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίστηκε η αντιρωσική ρητορική άρχισε να περιστρέφεται σε υψηλή ταχύτητα» εκτιμά ο Butler.

Ο συντάκτης υποστηρίζει πως η Ελίτ της Ουάσιγκτον χρειάζεται ένα νέο εχθρό, δεδομένου ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία, καθώς και μια σειρά από τις λεγόμενες έγχρωμες επαναστάσεις δεν ήταν τυχαίες ή αυθόρμητες εκδηλώσεις, αλλά η έκβαση των ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Οι ΗΠΑ δεν χρειάστηκε να πάνε μακριά προς αναζήτηση ενός νέου αντίπαλου. Επέλεξαν τη Ρωσία καθώς η Μόσχα δεν ήταν πρόθυμη να ακολουθήσει την πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον.

«Με το που η ρωσική πολιτική παρέκκλινε από το προφανές σχέδιο της Ουάσιγκτον, ακαριαία ξέσπασε η κόλαση και η καταδίκη για οτιδήποτε στο οποίο εμπλέκεται ο Πούτιν»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail