Στα 20 μίλια πλησίασαν τα ρωσικά Su-34 τα αμερικανικά F-16 πάνω από τη Συρία

Την αποκάλυψη ότι ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Su-34 πλησίασαν αμερικανικά F-16 που πετούσαν πάνω από τη Συρία σε απόσταση 20 μιλίων έκανε ο Υποπτέραρχος Charles Brown διοικητής των αμερικανικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Υποπτέραρχο τα ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τα αμερικανικά αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την Τουρκία σε απόσταση 20 μιλίων επιτρέποντας στους Αμερικανούς πιλότους να τα εντοπίσουν με τα ηλεκτροπτικά συστήματα που έφεραν τα αεροσκάφη τους.

Όπως σημείωσε η Charles Brown η συνάντηση έλαβε χώρα στην βορειοδυτική Συρία και έληξε χωρίς απρόοπτα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ρωσικά και αμερικανικά μαχητικά πλησιάζουν τόσο κοντά στη Συρία.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ρώσοι πλησίασαν τόσο κοντά αμερικανικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Υποπτέραρχο τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν πλησίασε σε απόσταση μερικών μιλίων τα κατασκοπευτικά αεροχήματα που ίπτανται πάνω από τη Συρία.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι Ρώσοι απλά παρακολούθησαν για λίγο την πτήση των αεροχημάτων και έφυγαν από την περιοχή.

Το πρόσφατα περιστατικό πρόκειται να αποτελέσει την αφορμή για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων Αξιωματικών των δύο αεροπορικών δυνάμεων ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον πιθανά ατυχήματα.

Όπως σημείωσε ο Αμερικανός Υποπτέραρχος το ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων πάνω από τη Συρία γίνεται πιο επείγον αφού εκτός από τα αμερικανικά μαχητικά στην περιοχή επιχειρούν και στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Β-1Β τα οποία εξορμούν από την περιοχή του Περσικού Κόλπου και πλήττουν στόχους του ISIS στην περιοχή.

viadiplomacy.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail