ΝΕΑ οξύτατη επίθεση Λαβρόφ στις ΗΠΑ: Με ουτοπίες και παράνομες μεθόδους δε θα πετύχετε τίποτε στη Μέση Ανατολή

Στρατής Μαζίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ άσκησε οξύτατη κριτική στην αμερικανική ηγεσία για την απόρριψη της συνεργασίας με τη Δαμασκό απέναντι στη Daesh λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος» για την άρνηση.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι ο συνασπισμός βασίζεται σε λάθος βάση», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ την Πέμπτη, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Feridun Sinirlioglu στο Σότσι, προσθέτοντας, «Φυσικά, συμμεριζόμαστε την αρχή της αντι-τρομοκρατίας, αλλά δεν μπορείς να καταπολεμήσεις το κακό με παράνομες μεθόδους και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από το συνασπισμό αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο».

Και συνεχίζει όπως μεταδίδει το RN:

«Το να αγνοεί κανείς τις δυνατότητες του συριακού στρατού ως εταίρο και σύμμαχο στον αγώνα κατά της Daesh, σημαίνει να θυσιάζει την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής για χάρη ορισμένων γεωπολιτικών συστημάτων και προσδοκιών».

«Οι εταίροι μας έχουν μια επιλογή: είτε να συνεχίσουν να επιμένουν ότι μόνο η αποχώρηση του προέδρου Ασαντ θα σώσει την περιοχή από την απειλή της τρομοκρατίας - Νομίζω, κανείς δεν χρειάζεται να πεισθεί για τον ουτοπικό χαρακτήρα αυτής της ιδέας πια - ή να ξεκινήσει, ωστόσο, να συνεργάζεται με όλους εκείνους που είναι πραγματικά πρόθυμοι να συμβάλλουν στην αποτροπή της κατάρρευσης αυτής της ιστορικά πολύτιμης περιοχής».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail