Η Δημοκρατία μας δολοφονείται εκ των έσω

του Αγη Βερούτη

Η Δημοκρατία μας δολοφονείται εκ των έσω.
Με την ανοχή μας.

Απομονωνόμαστε από την υπόλοιπη υφήλιο σιγά-σιγά, ακολουθώντας το δρομολόγιο της Κούβας στη δεκαετία του 1960. Η οικονομία μας μπαίνει σε αγκυλωτό συρματόπλεγμα. Απομονώνεται. Οι μαύρες αγορές συναλλάγματος έχουν ξεκινήσει, με ανταλλαγή ευρών στο εξωτερικό για περισσότερα ελληνικά ευρώ.

Τα ταξίδια είναι πλέον εφικτά μόνο με μετρητά, και με όριο τα 1.000 ευρώ.
Οι εισαγωγές γίνονται πλέον μόνο για καύσιμα, φάρμακα και ανταλλακτικά των ενόπλων δυνάμεων.

Το ελληνικό κράτος σου λέει:
"Αν εισάγεις ηλεκτρονικά κοντρόλ, ψόφα! Αν εισάγεις λουλούδια, ψόφα! Αν εισάγεις πρώτη ύλη για πλαστικά έπιπλα, ψόφα! Αν δεν είσαι δικός μας, ψόφα!"

Παίρνω συνέχεια μηνύματα από ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας είτε από τον κλαδο των εισαγωγών είτε των εξαγωγών, που μου λένε πως καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από τα capital controls. Δεν μπορούν ούτε να εισάγουν ούτε να εξάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες.

Η μόνη μας επαφή πλέον με τον έξω κόσμο σιγά σιγά θα είναι οι τουρίστες, που θα έρχονται για να δουν το ελληνικό παράδοξο. Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, ήδη εγκλωβισμένους οικονομικά εντός, πολλοί ίσως το βλέπουν ως φυσική συνέχεια των πραγμάτων.

Η χώρα πλέον πρακτικά έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προσώπων έχει ακυρωθεί στην πράξη.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν απομονωμένη.
Πρώτη φορά απομονωμένη = Πρώτη φορά αριστερά.

Όπως όλα τα αριστερά απολυταρχικά καθεστώτα, πρώτα επιτίθενται στην ελεύθερη πληροφόρηση, μετά δημιουργούν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, και έπειτα απομονώνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις εντός των συνόρων. Όσοι προλάβουν θα φύγουν.

Προς το παρόν μας περιορίζουν με την πρόφαση του ελέγχου κεφαλαίων, και έπειτα θα γίνει με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Δημοκρατία δολοφονείται.
Δολοφονείται εκ των έσω.
Πρώτη φορά από Αριστερά.

Για βρίστε λίγο τώρα το Σαμαρά να δω κάτι...!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail