Οι γατούλες της εκτόνωσης και του κατευνασμού

Νίκος Γεωργαντζάς

Δεν έχει μόνον μαντρόσκυλα το δεσποτικό καθεστώς εξουσίας της εν Ελλάδι τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας. ΄Εχει επίσης και τα καθεστωτικά εκείνα φερέφωνα εξουσίας, που παίζουν τον ρόλο τους ως γατούλες της εκτόνωσης και του κατευνασμού των εξουσιαζομένων υπό το καθεστώς.

Είναι πολύ σπουδαίος ο διπλός ρόλος που παίζουν τούτα τα αιλουροειδή καθεστωτικά φερέφωνα. Πρώτον, τα ακούς να μιλούν και ευφραίνεσαι με τα όσα λένε.

Γεμάτες πατριωτικές ανταύγιες και δήθεν υπέρ του λαού εντυπώσεις σου αφήνουν οι λεξούλες τους. ΄Οχι μόνον σε εκτονώνουν και σε κατευνάζουν, αλλά επίσης σε ενθουσιάζουν, ώστε να μουδιάζεις με την δήθεν αγωνιστικότητα και τον δήθεν πατριωτισμό τους.

 ― «Εσένα θέλουμε ηγέτιδα! ΄Αξια αμαζόνα του λαού!», ακούς την διπλανή σου να ξεφωνίζει με άκρατο ενθουσιασμό.

 ― «Προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!», αρχίζεις να φωνάζεις κι εσύ μουδιασμένα.

Χωρίς καν να το δεις, ήδη έχεις αρχίσει να ξεφωνίζεις κι εσύ υπέρ του δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας, που τόσο αφύσικα διαιρεί τους ανθρώπους σε εξουσιαστές και εξουσιαζομένους.

΄Ομως δεν σταματούν εκεί οι γατούλες της εκτόνωσης και του κατευνασμού των εξουσιαζομένων υπό το καθεστώς. Ενώ σε εκτονώνουν και σε κατευνάζουν, επίσης σου περνούν την καθεστωτική τους προπαγάνδα, λέγοντάς σου όλα εκείνα τα ωραία που τόσο πολύ λαχταράς να σου λένε.

Το ξέρεις πως μετά βίας επιβιώνεις, υπό την απόλυτη εξουσία της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας. Εξαίφνης όμως αρχίζεις να νομίζεις πως ζεις πλουσιοπάροχα και μάλιστα δήθεν ευημερείς, μέσα σ’ ένα πραγματικό πολίτευμα, που είναι δήθεν και δημοκρατία.

 ― «...στο ναό της δημοκρατίας...», σου λέει το καθεστωτικό φερέφωνο κι εσύ τυφλά πιστεύεις. Ξέρεις πως δεν μπορεί να διορίζονται ‘άνωθεν’ οι δήθεν δικοί σου εκπρόσωποι στην ΕΕ, όμως επάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής, τυφλά πιστεύεις.

Και μετά σκάει δίπλα σου η κροτίδα λάμψης. Και μέσα στην βουή του πλήθους και την ζάλη σου αναρωτιέσαι:

― «Γιατί φοράνε ροζ τα ματ της δημοκρατίας;»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail