Τελικά ο Σόιμπλε τους πήγε...καροτσάκι

Του Στρατή Μαζίδη

Τελικά λίγους μήνες μετά την άνοδο της νέας κυβέρνησης στα πράγματα το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως ο Σόιμπλε σας πήγε...καροτσάκι Αλέξη.

Στριφνός, κακομούτσουνος, τροχήλατος όπως κάποιοι τον χαρακτηρίζουν, αλλά σας πήρε αμπάριζα.

Την ώρα που ο Βαρουφάκης μιλούσε για δημιουργικές ασάφειες, εκείνος είχε σαφέστατο σχέδιο.

Τι πέτυχε λοιπόν ο Σόιμπλε;

Να εκμεταλλευτεί την ακαπνιά σας.

Έξι μήνες υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης κατέληξαν στο να φέρει μια αυτοπροσδιοριζόμενη ως αριστερή κυβέρνηση το χειρότερο μνημόνιο που υπήρξε ποτέ και με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που υπήρξε ποτέ.

Στο φόβο ενός υποτιθέμενου πραξικοπήματος να πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς, επιλέχθηκε το ΝΑΙ σε όλα όσα θέλουν οι...πραξικοπηματίες κάνοντας τελικά πραξικόπημα απέναντι στον ελληνικό λαό, για να μην ανατραπεί η κυβέρνηση. Μπερδευτήκατε; Κι εγώ.

Μέσα να ψηφίζονται τα μέτρα και έξω τα ΜΑΤ να βαράνε τον κόσμο.

Να κερδίζετε τα...14, τα ...15 στα 20! Ποια 14 και 15; Πχ η γραμματοσειρά της συμφωνίας που θα χρησιμοποιηθεί και το χρώμα του χαρτιού;

Ο Λαφαζάνης να μην ψηφίζει το μνημόνιο αλλά να στηρίζει την κυβέρνηση. Μα η κυβέρνηση στηρίζει το μνημόνιο. Κοροϊδευόμαστε ρε Παναγιώτη;

Ο άλλος πάλι, κάποιος βουλευτής ονόματι Κυρίτσης, να γράφει ότι ψήφισε ΝΑΙ αλλά αισθάνθηκε όπως όταν κατουρήθηκε στο σχολείο. Ε και; Ξανακατουρήθηκε, έστω πολιτικά, πάλι χθες.

Και βέβαια για να σας πάει ο Σόιμπλε καροτσάκι, ένα μόνο σημαίνει ρε Αλέξη. Τι; Ότι δεν πατούσατε γερά στα πόδια σας, δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε. Δίχως πλάνο, δίχως τίποτε.

Ρεμπέτ ασκέρ!

Ναι η Γερμανία έχασε πολιτικά. Επλήγη διπλωματικά. Ταρακουνήθηκε η Ευρώπη. Εμείς όμως δε θα ζήσουμε για να το δούμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail