ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για το σκοτεινό ρόλο των Τούρκων - Δίνουν ρεύμα στους μακελάρηδες

Στρατής Μαζίδης

Το ρήγμα στην παντοδυναμία του φαντασμένου νεοσουλτάνου Ερντογάν που επέφεραν οι εκλογές στην Τουρκία έδωσε μια καλή αφορμή για να συνεχιστούν οι αποκαλύψεις από τον τύπο της γείνονος για τον σκοτεινό ρόλο της στο συριακό πόλεμο.

Μετά τη Cumhurriyet η σκυτάλη πέρασε στην BirGün και τη Zaman όπου αναφέρεται πως η Τουρκία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στη συριακή πόλη Tal Abyad που ελέγχεται από την ISIL της οποίας οι μαχητές έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν ελεύθερα στους δρόμους της τουρκικής συνοικίας του Akçakale στα σύνορα στη νοτιοανατολική επαρχία Sanliurfa.

«Ο εχθρός δεν είναι πλέον στην πύλη, λένε οι ντόπιοι. Είναι εδώ, στην Akçakale. Και βέβαια, μιλάνε για την ISIL» αναφέρει η Zaman.

Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, η ISIL χρησιμοποιεί ξενοδοχεία στο Akçakale ως σημείο συνάντησης αλλά και προώθησης νέων στρατολογηθέντων μέσω της τουρκικής πόλης στο Tal Abyad.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει επίσης ότι η ISIL προσφέρει επίσης στους ντόπιους υψηλούς μισθούς σε αντάλλαγμα για την ένταξή τους στις τάξεις της προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τα οικονομικά - κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τις τουρκικές περιοχές στα σύνορα.

Ένας ντόπιος αναφέρει:

«Αν δεν είχα οικογένεια, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήμουν σε θέση να αντισταθώ στην προσφορά τους. Προσφέρουν να διαγράψουν το χρέος πιστωτικών καρτών και να δώσουν έναν υχψηλό μισθό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail