ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - Απόρρητα σχέδια δημιουργίας Μεγάλου Κουρδιστάν

Στρατής Μαζίδης

Ανησυχία στην Αγκυρα προκαλεί ο  Anwar Eshki, πρώην σύμβουλος του Σαουδάραβα πρίγκιπα και  πρέσβη στις ΗΠΑ, Bandar bin Sultan, καθώς αποκάλυψε ένα σχέδιο για το μέλλον της Μέσης Ανατολής, που εξαρτάται από την ίδρυση του Μεγάλου Κουρδιστάν πάνω σε τουρκικά, συριακά, ιρανικά και ιρακινά εδάφη, και την επίτευξη ειρήνης με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ομιλία του σε συνέδριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) στην Ουάσιγκτον.

Ο Eshki είπε: «Στόχος μας είναι να η επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Αράβων» και συνέχισε:

«Και η δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν, προκειμένου να περιοριστούν οι ιρανικές, τουρκικές και ιρακινές φιλοδοξίες στην περιοχή. Το Μεγάλο Κουρδιστάν θα καταλάβει το ένα τρίτο των εδαφών της κάθε μία από τις τρεις αυτές χώρες».

Οι παρατηρήσεις αυτές του Eshki έγιναν στο συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Προκλήσεις και Ευκαιρίες: Η σκοπιά από τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ», που πραγματοποιήθηκε από το CFR.

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από τον ισραηλινό διπλωμάτη Dore Gold, ο οποίος διορίστηκε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ από την κυβέρνηση Νετανιάχου το Μάιο 2015.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στο οποίο συγκεντρώθηκαν ισραηλινοί και σαουδάραβες πολιτικοί για να συζητήσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής και το ιτανικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 4 Ιουνίου.

Ο Anwar Eshki εργάζεται σήμερα ως ιδιοκτήτης του Κέντρου Στρατηγικών και Νομικών Σπουδών για τη Μέση Ανατολή στη Τζέντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail