Η Εκκλησία του πόνου και του διωγμού δεν ξεχνά ούτε λεπτό τα αδικοχαμένα της παιδιά και προσεύχεται για αυτά

Στρατής Μαζίδης

Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννη του 10ου Γιαζίγκι στη μνήμη των μαρτύρων του συριακού πολέμου πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Δαμασκού.

Το βράδυ της Κυριακής ο εορτασμός περιελάμβανε επίσης προσευχές και ύμνους προς τιμήν του μαρτυρίου ως ένα μονοπάτι στο οποίο «τόσο η ευτυχία και ο πόνος αποτελούν έντονα βιώματα».

Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του τόνισε ότι "αυτή η γη που ήπιε το αίμα δεν ρώτησε αν ήταν το αίμα χριστιανών ή μουσουλμάνων μαρτύρων, αφού το αίμα των μαρτύρων είναι ένα και είναι αυτό της αλήθειας".

Ο Ιωάννης αναφέρθηκε στη σθεναρή παρουσία των Χριστιανών στη γη τους, λέγοντας ότι ο Χριστιανισμός είναι σταθερός και τον απαντά κανείς τόσο στο όρος Qasioun στη Δαμασκό όσο και στις χιονισμένες βουνοκορφές του Λιβάνου.

Ο Πατριάρχης προσευχήθηκε για την ασφάλεια και την νίκη του συριακού λαού, του στρατού και της ηγεσίας, αλλά και την προστασία του σύριου προέδρου από το Θεό και τη βοήθεια ώστε να ευοδώσει η ειλικρινής προσπάθεια για διάλογο.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν αρκετοί υπουργοί της συριακής κυβέρνησης κι εκπρόσωποι διάφορων φορέων αλλά και του πολιτιστικού κόσμου.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail