Υποβρύχιο - φάντασμα εμφανίστηκε στις ακτές της Φινλανδίας

το εν λόγω υποβρύχιο
Στρατής Μαζίδης

Ένα άγνωστο υποβρύχιο που έπλεε ανοικτά των ακτών της Φινλανδίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ συνέλαβα η φωτογραφική μηχανή ενός ψαρά σε μια μηχανότρατα στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Ο ψαράς, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως το υποβρύχιο βρισκόταν περί τα 800 μέτρα μακριά και με κατεύθυνση ανατολικά.

"Τα υποβρύχια κάνουν χρήση ορισμένων τύπων σημάτων όταν εμφανίζονται και έτσι πλησιάζοντας μπορέσαμε ξεκάθαρα να το διακρίνουμε" σχολιάζει ο ψαράς.

Η φινλανδική ακτοφυλακή εμφανίζεται καθησυχαστική.  

"Τα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης, συχνά κάνουν δοκιμές ανοικτά της νήσου στη Βαλτική" δήλωσε ο διοικητής της Φινλανδικής Ακτοφυλακής Ismo Siikaluma.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα το φινλανδικό ναυτικό είχε προχωρήσει σε προειδοποιητικές βολές στα ανοικτά των ακτών του Ελσίνκι όταν εντοπίστηκε η παρουσία άγνωστου υποβρύχιου αντικειμένου.

Στη Μόσχα ο υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ διέψευσε δημοσιεύματα περί παρουσίας των ρωσικών υποβρυχίων αδιάκριτα μέσα στα χωρικά ύδατα των ευρωπαϊκών χωρών ως στοιχείο του πολέμου προπαγάνδας που διεξάγεται εναντίον της Ρωσίας από τη Δύση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail