Σημαντική νίκη του Συριακού Στρατού και της Χεζμπολάχ σε βάρος των τζιχαντιστών. Συνδέονται πάλι Δαμασκός - Βυρητός

Στρατής Μαζίδης

Ο Συριακός Στρατός με την υποστήριξη από μαχητές της Χεζμπολάχ πέτυχαν να εκδιώξουν εντελώς τους τζιχαντιστές από τη στρατηγική περιοχή της Qalamoun, βόρεια της Δαμασκού και κατά μήκος των συνόρων με το γειτονικό Λίβανο.

Το Σάββατο, οι κοινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή Jibba Barrens, και κατέστρεψαν έναν αριθμό οχημάτων εξοπλισμένων με εκρηκτικά, τα οποία οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να στοχεύσουν σε εδάφη του Λιβάνου.

Ο στρατός και η Χεζμπολάχ ανέκτησαν επίσης τον έλεγχο της διέλευσης που συνδέει τη Jibba Barrens με την πρόσφατα απελευθερωμένη περιοχή Assal al-Ward.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ανέλαβαν επίσης τον έλεγχο της στρατιωτικής βάσης στην περιοχή και εξασφάλισαν το δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, τα συριακά στρατεύματα έχουν σημειώσει πρόοδο και στο μέτωπο της ανακατάληψης της Jisr al-Shughur στο βορρά, που βρίσκεται περίπου 330 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, Δαμασκού, όπου 250 περίπου στρατιώτες και οι οικογένειές τους έχουν παγιδευθεί από τους τζιχαντιστές της Al Nusra στο Εθνικό Νοσοκομείο
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail