Ρωσικά πολεμικά ετοιμάζονται για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσία ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που θα πραγματοποιηθούν το 2016.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Ανατόλι Αντόνοφ ανέφερε στη Σύνοδο της Αμυνας στη Σιγκαπούρη το Σάββατο συμπληρώνοντας πως οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους εταίρους της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού όπως το Μπρουνέι.

Κατά την ομιλία του ο Αντόνοφ στάθηκε στις ανησυχίες που εκφράζονται γύρω από τα θέματα ασφαλείας εστιάζοντας στην ανάπτυξη της πυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, την τρομοκρατία και τις "πολύχρωμες επαναστάσεις".

Επίσης ο Αντόνοφ εξέφρασε τον προβληματισμό της Μόσχας από τις πολιτικές των ΗΠΑ στην περιοχή τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον εστιάζει στην ανάσχεση της Ρωσίας και της Κίνας χαρακτηρίζοντας την πυραυλική ασπίδα της πρώτης ως απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή:

«Παρά τις ανησυχίες μας για την παγκόσμια αρχιτεκτονική της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, συνεχίζουν μια πολιτική στρατηγική διατάραξης της σταθερότητας, προσθέτοντας ένα περιφερειακό τμήμα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού».

Ο Αντόνοφ αναφέρθηκε επίσης στην εξάπλωση της τρομοκρατίας η οποία έχει μετατραπεί σε μια απειλητική δύναμη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο υπογραμμίζοντας πως:

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι τρομοκράτες σε πολλές χώρες αναδεικνύονται σε μια πραγματική δύναμη και φιλοδοξούν μάλιστα να έρθουν στην εξουσία σε ορισμένες πολιτείες».

Τέλος στάθηκε και στις διάφορες «πολύχρωμες» επαναστάσεις που όπως είπε σάρωσαν τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail