ΛΙΩΝΕΙ η άσφαλτος στους δρόμους. Φονικός καύσωνας με 1400 θύματα στην Ινδία - ΦΩΤΟ

Στρατής Μαζίδης

Με τους δρόμους να λιώνουν κυριολεκτικά η Ινδία βιώνει ένα θανατηφόρο καύσωνα με παραπάνω από 1412 νεκρούς μέσα στο Μάιο.

Η θερμοκρασία έπιασε νέα υψηλά σημεία αναφορά αγγίζοντας τους 47 βαθμούς κι αναγκάζοντας αρκετούς γιατρούς να αναβάλουν τις διακοπές για να αντιμετωπίσουν τους πάσχοντες.

Δύο νότιες πολιτείες της Ινδίας, η Αντρα Πραντές και η Τελανγκάνα, είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Η θερμοκρασία έχει ανέβει σε τέτοια επίπεδα ώστε τα μέρη αυτά μετρούν διπλάσιους νεκρούς σε σχέση με πέρυσι.

Στις δύο περιοχές έχουν καταγραφεί ως τώρα πάνω από 800 θάνατοι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σύμφωνα με την Indian Express ενώ οι τοπικές αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους μεταξύ 11:00 και 16:00, για να αποφύγουν τη θερμοπληξία.

«Έχω πονοκεφάλους, και πυρετό μερικές φορές. Αλλά (αν παραμείνω σε εσωτερικούς χώρους) πώς θα βγάλω χρήματα;» αναρωτιέται ο Akhlaq, 28 ετών, που εργάζεται στην καθαριότητα.

Η ζέστη και οι ξηροί άνεμοι έπληξαν όλη την πρωτεύουσα και τα περισσότερα μέρη της βόρειας και κεντρικής Ινδίας. Οι ινδοί προμηθεύονται  παγωμένο νερό και κρύα φρούτα ενώ αρκετοί βρίσκουν καταφύγιο δροσιζόμενοι σε ποτάμια.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail