Βελιγράδι σε Τύρανα: Μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Αιτία πολέμου η ένωση Κοσσυφοπεδίου - Αλβανίας

Στρατής Μαζίδης

Ηχηρή απάντηση από το Βελιγράδι στα Τύρανα ύστερα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα για ενοποίηση της χώρας του με Κοσσυφοπέδιο.

Συκγκεκριμένα το Βελιγράδι κατήγγειλε τη δήλωση του Ράμα ότι «η ενοποίηση της χώρας του και με την πρώην σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου όπου το αλβανικόστοιχείο πλειοψηφεί είναι  "αναπόφευκτη"» είτε αυτό συμβαίνει με την ανάμειξη της ΕΕ είτε όχι.

Προειδοποιούμε τη Δημοκρατία της Αλβανίας να σταματήσει να χτυπά τα τύμπανα του πολέμου για να αφοσιωθεί πλήρως στην τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών της αλλά και την καλή γειτονία» δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος της Σερβίας Μάρκο Ντιούριτς στέλνοντας έτσι το μήνυμα της αποφασιστικότητας της Σερβίας για την υπεράσπιση της επαρχίας.

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στο Twitter ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο δε θα ενωθούν ποτέ ζητώντας από τους Αλβανούς ηγέτες να σταματήσουν την υποκίνηση της αστάθειας στην περιοχή."

Πολλοί Σέρβοι θεωρούν το Κοσσυφοπέδιο ως το λίκνο του έθνους τους και της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Η επαρχία Κοσσυφοπέδιο αποσχίστηκε το 2008, μια κίνηση την οποία η Σερβία δεν έχει αναγνωρίσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail