ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον άξονα Λατάκεια - Ιντλέμπ. Αναδιάταξη του στρατού για την προστασία των αμάχων

Στρατής Μαζίδης

Συναγερμός σήμανε στο συριακό στρατό μετά την εκδήλωση επίθεσης των τζιχαντιστών της Al Nusra στην Jisr al-Shughour την Παρασκευή, πολύ πιθανότατα και ως αντιπερισπασμό καθώς μαίνονται σφοδρές μάχες για την ανακατάληψη του Ιντλεμπ από τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση.

Ωστόσο όπως επισημάνθηκε και στο dimpenews η Jisr al-Shughour βρίσκεται κοντά στο στρατηγικό λιμάνι της Λατάκεια που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Ο στρατός προχώρησε σε αναδιάταξη των μονάδες του στα περίχωρα της jist al-Shughour για να αποφευχθούν τυχόν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών, οχυρώνοντας τις αμυντικές θέσεις της  περιοχής και πραγματοποιώντας σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ΣΑΝΑ μεγάλες επιθέσεις σε βάρος των τρομοκρατών και των γραμμών ανεφοδιασμού τους.



Η πηγή πρόσθεσε ότι οι μονάδες του στρατού, από την Παρασκευή το πρωί, έχουν προβεί σε σκληρές μάχες στην περιοχή Jisr al-Shoughour στην περιφέρεια του Ιντλέμπ σε βάρος των τρομοκρατών που ρέουν προς την περιοχή σε μεγάλους αριθμούς μέσω Τουρκίας καταφέρνοντας να τους προκαλέσουν βαριές απώλειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail