Ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα - Πάνω από 15000 άνδρες και 200 οχήματα

Στρατής Μαζίδης

Ο επικείμενος ιωβηλαίος εορτασμός της Νίκης με τη στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαΐου στη Μόσχα πρόκειται να επισκιάσει κάθε προηγούμενο στη ρωσική σύγχρονη ιστορία.

Περισσότερα από 700 ξένοι στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην Ημέρα της Νίκης στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τον εορτασμό της 70ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Ο συνταγματάρχης Oleg Salyukov δήλωσε πως δέκα ξένες ομάδες με συνολικό αριθμό 732 ανδρών θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Οι ξένοι συμμετέχοντες θα φτάσουν στις 25 Απριλίου στις στρατιωτικές εκπαιδευτικές εγκαστάσεις του Alabino στν περιοχή της Μόσχας για πρόβες, και θα αναχωρήσουν στις 10 Μαΐου.

Η επικείμενη παρέλαση θα είναι η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας όπως δήλωσε ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Περισσότερα από 15.000 άτομα και 200 ​​οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο σύγχρονων που θα παρουσιαστούν, πρόκειται να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Η Ρωσία έχει προσκαλέσει παραδοσιακά τους εκπροσώπους άλλων εθνών να παραβρεθούν στην παρέλαση την Ημέρα της Νίκης και έως σήμερα 25 αρχηγοί κρατών έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Πάρα ταύτα θα υπάρχουν σημαντικές ηχηρές απουσίες όπως των Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον και Άνγκελα Μέρκελ, καθώς αρνήθηκαν τις προσκλήσεις λόγω των πολιτικών εντάσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail