Κριμαία: είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εφόσον κριθεί αναγκαίο

Στρατής Μαζίδης

Η Κριμαία θα υποδεχθεί την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Δημοκρατία, εφόσον ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ στο πρακτορείο Σπούτνικ.

«Αν υπάρχει μια τέτοια εντολή από τον ανώτατο διοικητή, εμείς θα την υποστηρίξουμε», είπε ο Αξιόνοφ.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας , Βλαντιμίρ Κομογιέντοφ δήλωσε ότι χρειάζεται η Ρωσία να είναι έτοιμη να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε την Τετάρτη τις εικασίες του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Donald Trump και δυτικών ΜΜΕ περί «πυρηνικής ρητορικής» στις παρατηρήσεις του Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, το οποίο προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Εκεί αναφερόταν ότι ο Πούτιν είχε δηλώσει πως η Ρωσία είναι έτοιμη να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού για την προστασία της Κριμαίας  έναντι πιθανής επιθετικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail