Συναγερμός! Η καθεστωτική τακτική χασομέρι-χασομέρι

Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Στο όνομα δήθεν του Ελληνισμού, αλλά ουσιαστικά υπέρ του ρωμαϊκού ‘Hellenismus’, πάρα πολλά, ‘πατριωτικά’ δήθεν κινήματα και κόμματα χρησιμοποιούν την τακτική της ‘αναβλητικότητος’, επίσης γνωστής ως ‘χασομέρι-χασομέρι’. Οι εξουσιαστικοί γονείς συχνά διαμορφώνουν ένα αναβλητικό ενήλικο, μη ενθαρρύνοντας το παιδί τους στην εκ μέρους του λήψη αποφάσεων, ενώ ποτέ δεν του δημιουργούν συνθήκες για αυτενέργεια και ευθύνη.

΄Ετσι ακριβώς και το απολυταρχικά δεσποτικό καθεστώς της εν Ελλάδι τυραννικής κομματοκρατίας του καρτέλ των τραπεζών χειραγωγεί τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες. Μη τυχόν και ξυπνήσουμε αρκετά, ώστε να φρενάρουμε την τυφλή μας υποταγή στην κάθετο ή πυραμιδική ιεραρχία κεντρικής εξουσίας και ισχύος του.

Η τακτική αυτή της αναβλητικότητος ή χασομέρι-χασομέρι στοχεύει στην καλλιέργεια του άγχους, της ανεπάρκειας, της ενοχής και του φόβου, με τελικό στόχοτην αδρανοποίησι της συλλογικότητος των Ελληνίδων και Ελλήνων. Μη τυχόν και ξυπνήσουμε αρκετά, ώστε συλλογικά να καταστήσουμε περιττή την κάθετο ή πυραμιδική ιεραρχία κεντρικής εξουσίας και ισχύος του δεσποτικού καθεστώτος.

Η τακτική της αναβλητικότητος ή χασομέρι-χασομέρι είναι μια φοβερά ύπουλη τακτική. Μπορεί απτά και νομοτελειακά να υλοποιεί την εκ προθέσεως εσκεμμένη, μετά σκοπιμότητος στρατηγική του καθεστώτος εναντίον των Ελληνίδων και Ελλήνων.

Η φοβερά ύπουλη αυτή τακτική μπορεί είτε να έχει την μορφή μιας τακτικής είδους α΄: επικοινωνία φιλότητος, ήτοι μιας διευκολυντικής ή συνεταιριστικής επικοινωνίας, ή να έχει την μορφή μιας τακτικής είδους δ΄: πράξις φιλότητος, ήτοι μιας διευκολυντικής ή συνεταιριστικής πράξεως.
Περισσότερα επί των τακτικών τούτων εδώ:

http://www.freepen.gr/2015/03/blog-post_468.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail