Μια ανάσα από την απελευθέρωση της Μοσούλης; Οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν την πόλη

Στρατής Μαζίδης

Αέρας απελευθέρωσης της ιστορικής Μοσούλης στην επαρχία της Νινευή φαίνεται πως αρχίζει να πνέει στο βόρειο Ιράκ.

Όπως δήλωσε ο Zumar Hasan Khalo, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) στο BasNews, «ξένοι μαχητές και διοικητές της ISIL έχουν αρχίσει να στέλνουν τις οικογένειές τους από τη Μοσούλη σε ελεγχόμενες περιοχές στη Συρία αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν ήδη φύγει από την πόλη».

«Αφήνουν Μοσούλη σε μικρές ομάδες για να αποφευχθεί η πρόκληση εντάσεων" συμπληρώνει ο Khalo.

Η έξοδος αυτή θεωρείται ως αντίδραση στην απελευθέρωση Τικρίτ και άλλες περιοχές της επαρχίας Salahaddin καθώς αυξάνονται οι φόβοι μιας επιχείρησης για την απελευθέρωση Μοσούλη στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον Khalo, πάνω από το 85 οικογένειες τζιχαντιστών εγκατέλειψαν αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης της Νινεύη, Athil Nujeifi αποκάλυψε ότι 16.000 εθελοντές έχουν τελειώσει την εκπαίδευσή τους ενώ τώρα περιμένουν το σήμα για την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Ο Nujeifi είπε BasNews δήλωσε πως έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση βαρέων και ελαφρών όπλων ενώ εκτιμά ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από τη συνεργασία τόσο των Peshmerga με τον ιρακινό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail