Η σιωπηλή σφαγή των κοαλά: 700 απειλούμενα μαρσιποφόρα θανατώθηκαν κρυφά από τιςαυστραλιανές αρχές

Αγγελική Παρασίδου

Περίπου 700 κοάλα σκοτώθηκαν κρυφά από τις αυστραλιανές αρχές, λόγω του υπερπληθυσμού τους που προκαλεί πείνα και οδηγεί σε θάνατο από την ασιτία των ζώων αυτών.

Ωστόσο η κοινή γνώμη δείχνει σοκαρισμένη. Παρά τη υποστηρικτική στάση διάφορων επιστημόνων και πανεπιστημίων στην κυβερνητική επιλογή, σημειώνονται ισχυρές αντιδράσεις όπως του Αυστραλιανού Ιδρύματος για τα κοάλα που κάνει λόγο για κακούς χειρισμούς ενώ σημειώνεται γενικότερη κατακραυγή στα social media.

Τα κοάλα θανατώθηκαν μυστικά στην περιοχή Cape Otway μεταξύ 2013 και 2014, όπως ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Λίζα Νέβιλ.

«Η παρέμβαση ήταν αναγκαία για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των κοάλα, επειδή δεν ήταν σε θέση να βρουν αρκετή τροφή. Η πυκνότητα του πληθυσμού έφθανε έως και 20 κοάλα ανά εκτάριο στο Cape Otway» δήλωσε η Νέβιλ στο AFP.

νεκρά κοάλα από ασιτία

Η υπουργός πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει περαιτέρω δολοφονίες, και αναζητά συμβουλές σχετικά με μια εναλλακτική διαχείριση του ζητήματος.

«[Ο αριθμός των ζώων] συνεχίζει να αυξάνεται και γι 'αυτό πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε μια στρατηγική διαχείρισης των κοάλα για να δούμε αν μπορούμε να μειώσουμε την αύξηση του πληθυσμού που συνεχίζει με πολύ γρήγορο ρυθμό» συμπληρώνει.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να κρεμάσει το κεφάλι της από ντροπή καθώς έδωσε την άδεια για μια μυστική θανάτωση των κοάλα» σχολιάζει το Ιδρυμα Koala σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του.

Ακόμη και η μετακίνησή τους, σχολιάζει η Νέβιλ, μπορεί να αποδείχθει δύσκολη και ακατάλληλη καθώς εέχουν συνηθίσει σε ένα μέρος, και μπορεί να πεθάνουν ούτως ή άλλως στο νέο σπίτι τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail