Η Νέα Δημοκρατία και η στραβομάρα

Του Χρήστου Βαγενά

Απίστευτη είναι η στραβομάρα που διέπει τη συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια. Χρειάζονται επειγόντως κάποιον με μυαλό και αναλυτικές ικανότητες, που ζει έξω από το κομματικό τους δίκτυο, κάποιον, που όντως είναι σε επαφή με την Ελληνική κοινωνία. Όπως φαίνεται όμως, ή δεν έχουν κανέναν τέτοιο στην παράταξή τους, ή, αν έχουν κάποιον, δεν του δίνουν καμία σημασία.

Η κριτική που η Νέα Δημοκρατία ασκεί στην τωρινή κυβέρνηση, και στις διάφορες κινήσεις και ελιγμούς της μέσα κι έξω από τη χώρα, δείχνει ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι γιατί έχασε τις εκλογές και γιατί ο κόσμος συνεχίζει να την απορρίπτει ολοένα και περισσότερο, ακόμα και σαν αντιπολίτευση.

Συνέχεια βγαίνουν και λένε ότι αυτοί πέτυχαν μεγαλύτερα πλεονάσματα, ότι τα κρατικά έσοδα ήταν τεράστια όταν αυτοί κυβερνούσαν, ότι η χώρα σταθεροποιούταν, ότι οι Ευρωπαίοι τους έδιναν συγχαρητήρια κτλ., κτλ.

Και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να τους πει:

«Ρε παιδιά, ξυπνήστε! Αν είναι να ξαναβγείτε στην επιφάνεια κάποτε, δεν θα βγείτε με ψήφους από τους δανειστές της χώρας, αλλά με ψήφους Ελλήνων πολιτών. Αυτό, το ξεχάσατε τελείως;

Στα παλιά του τα παπούτσια του Έλληνα αν εσείς πετύχατε τεράστια πλεονάσματα. Αυτό που ακούει ο κάθε Έλληνας ψηφοφόρος κάθε φορά που κοκορεύεστε για τα τεράστια πλεονάσματά σας είναι ότι τον ξεπατώσατε στην φορολογία αυθαίρετα και αναίσχυντα, αφαιρώντας του ακόμα και το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.

Ας μην αναφέρουμε τώρα τις τρελές αντιδημοκρατικές, παράνομες συλλήψεις και φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων που βγάζουν μάτι από όποια συνταγματική γωνία και να ιδωθούν. Ας πάμε σε άλλα, αυτονόητα στον οποιοδήποτε (εκτός από εσάς βέβαια): Δεν βρέθηκε ούτε ένας στην παράταξή σας, ενόσω είσαστε κυβέρνηση να σας επιστήσει την προσοχή στην πανηλίθια συμπεριφορά με τα ιδιωτικά πανάκριβα αεροπλάνα για τους κυβερνητικούς εκλεκτούς, και τις ευροφαγάνες λιμουζίνες για Σαμαρά και Βενιζέλο, την ώρα που τόσοι Έλληνες ανακατεύανε σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε;

Δεν έχει ακούσει κάποιος από τους δεκάδες συμβούλους σας για τη σημασία του συμβολισμού, και την ανάγκη ο ηγέτης με τη συμπεριφορά του να δίνει το παράδειγμα;

Δεν βλέπατε κανένα πρόβλημα σε καιρούς αγωνίας και οικονομικής καταστροφής για τόσους Έλληνες, εσείς να τρώτε επιδεικτικά αστακούς σε πανάκριβα εστιατόρια στις Βρυξέλλες;

Δώστε προσοχή: Δεν ενδιαφέρεται ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ πόσο ικανοποιήσατε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους άλλους δανειστές, αλλά τι κάνατε για την ποιότητα της δικής του ζωής.

Αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την ανθρωπιστική κρίση που προκαλέσατε, και ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα που τον ρημάξατε για χάρη του Ανδρεοπαπανδρεϊκού αρτηριοσκληρώματος του Ελληνικού Δημοσίου, συνεχίζετε να καταδικάζετε τις κόντρες και την αναποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, διατυμπανίζοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι εσείς με δαύτους τα πηγαίνατε μέλι-γάλα.

Μα δεν καταλαβαίνετε; ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ να ψηφίσει κάποιο κόμμα επειδή «τα πηγαίνει μέλι-γάλα με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές», όταν αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο αδικία, ολική οικονομική αφαίμαξη, δήμευση της περιουσίας του, καταπίεση και πείνα.

Για την ψήφο του Έλληνα παρακαλάτε, έτσι δεν είναι; Χωρίς αυτήν δεν είσαστε τίποτα. Ο Έλληνας λοιπόν, θέλει να δει τον ηγέτη του να συμμερίζεται στ’ αλήθεια όσα ο ίδιος υποφέρει. Ο Έλληνας ψηφοφόρος θα στηρίξει με νύχια και με δόντια έναν ηγέτη, που βλέπει ότι δίνει μάχη για να προστατεύσει τη χώρα, την οικογένεια, την περιουσία και τα ατομικά δικαιώματα του κάθε Έλληνα.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να ξαποστείλει τους δανειστές και να βγάλει τη χώρα από το ευρώ.»

Αλλά, από ότι φαίνεται τέτοια δεν περνάνε από το μυαλό κανενός υψηλόβαθμου του κόμματος, που τώρα ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φαίνεται μάλιστα να νομίζουν ακόμα, ότι η αναποτελεσματικότητα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι που θα αποδυναμώσει την τωρινή κυβέρνηση. Αυτό είναι απίστευτα λάθος εκτίμηση.

Αυτό που θα ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά, τέλος πάντων), δεν είναι η (σίγουρη, δυστυχώς) αποτυχία του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά η επιδίωξη του να επαναφέρει το παχυλό, γνωστό Δημόσιο του παρελθόντος. Μια τέτοια κίνηση που θεωρείται (και είναι) η καλύτερη επένδυση σε πολιτικό κεφάλαιο για το οποιοδήποτε κόμμα είναι στην εξουσία, ΔΕΝ μπορεί να γίνει, αν δεν υπάρχουν τσάμπα λεφτά για μοίρασμα.

Όπως και να πάει όμως η κατάσταση για τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει την τωρινή της απερίσκεπτη στραβομάρα, μέλλον σαν σημαντικός παίχτης στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό δεν θα έχει κανένα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail