Γιατί ο Παπακωνσταντίνου έκανε ό,τι μπορούσε για να διογκώσει το έλλειμμα του 2009

Άγης Βερούτης

Εχω την εντύπωση ότι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους που ο Παπακωνσταντίνου έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, για να διογκώσει το έλλειμμα του 2009.

Όποιος δεν θυμάται, πριν λίγες μέρες εξήγησα πώς ένα ετήσιο έλλειμμα των €18 δις εκ €235 δις ΑΕΠ, με λίγο μασάζ μετατράπηκε εντός 12 εβδομάδων σε €35 δις εκ του ίδιου ΑΕΠ. Με μεταβολή από το cash based μοντέλο υπολογισμού σε accrued, και διάφορες άλλες βλαπτικές παρεμβάσεις όπως ο υπολογισμός κρατικών εγγυήσεων των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα.

Αυτό που δέν είπα ήταν το γιατί το έκανε.

Θυμίζω την Απογραφή του Αλογοσκούφη με την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2004.

Θυμίζω επίσης και το χαμόγελο ικανοποίησης από τον Παπακωνσταντίνου το 2010, όταν εξηγούσε στα διεθνή ΜΜΕ πώς μετέτρεψε τις cash based εγγυήσεις των ΔΕΚΟ σε accrued, και άρα το έλλειμμα ήταν διπλάσιο απ'όσο έλεγε ο Παπαθανασίου.

Η σημερινή μας ταλαιπωρία και 5 χρόνια εκτός αγορών, πιθανόν είναι το "πάτσισμα" ενός μάτσου ηλιθίων που θέλανε να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Η ηλιθιότης θα έπρεπε να είναι ποινικά κολάσιμη για τους πολιτικούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail