Νίκο δώσε μου λιμάνια και με πληρώνεις αργότερα. Βλαδίμηρε αμόλα τις άγκυρες

Στρατής Μαζίδης

Με ικανοποίηση βλέπουν τα ρωσικά ΜΜΕ τη συμφωνία Πούτιν - Αναστασιάδη για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων σε κυπριακά λιμανιά.

Συγκεκριμένα ρωσικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της πειρατείας θα έχουν πλέον πρόσβαση στα λιμάνια της Κύπρου και ως αντάλλαγμα, η Μόσχα θα συνεχίσει να διευκολύνει την Κύπρο ως προς την ελάφρυνση του χρέους της και την αναδιάρθρωση του δανείου των € 2,5 δις του 2011.

Η συμφωνία αφορά την περίοδο 2015-2017 και έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης. Ωστόσο ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «οι
φιλικές μας σχέσεις δεν στοχεύουν εναντίον κανενός».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι:

"Η επίσκεψή μου εδώ έρχεται σε μια στιγμή που μπορείτε να χαρακτηρίσετε κρίσιμη με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να επισκεφθώ τη Ρωσία αυτή τη δύσκολη περίοδο για να διαβεβαιώσω πως, παρά την κατάσταση αυτή, οι σχέσεις μας θα εξακολουθούν να αναπτύσσονται".

Τέλος ο Κύπριος ηγέτης προειδοποίησε επίσης την ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή τυχόν περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενος τις εκτεταμένες επιπτώσεις των εν λόγω εμπάργκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail