Ο Δημήτρης Μαρδάς έδωσε τη λύση για τον ΕΝΦΙΑ. Όμως θα την τολμήσει;

Του Στρατή Μαζίδη

Το πρωί της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μαρδάς φιλοξενούμενος σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή ρωτήθηκε σχετικά για τον ΕΝΦΙΑ και πως η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να καλύψει το πιθανό χαμηλότερο έσοδο που θα προκύψει αν η επόμενη έκδοση της φορολογίας ακινήτων αποδειχθεί φιλολαϊκή.

Ο κ. Μαρδάς απήντησε με χαρακτηριστική απλότητα όσον αφορά μια πιθανή μείωση εσόδων κατά 1 δις ευρώ αναφερόμενος στο χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο προστίμων σε μεγαλοεπιχειρηματίες αντίστοιχου ύψους που χαρίστηκαν.

Αυτή είναι και η διαφορά μας τόνισε ο υπουργός.

Αυτό είναι και το πρόβλημα, θα συμπληρώσω από την πλευρά μου. Τα πρόστιμα που δεν εισπράττονται αλλά χαρίζονται και για να το επεκτείνουμε τα χαμένα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων κτλ που είθισται όλα αυτά τα χρόνια να καλύπτονται μεταθέτοντας το βάρος στα συνήθη υποζύγια, όλους εμάς δηλαδή.

Το να πληρώσουν κάποιοι τα πρόστιμά τους είναι πράγματι μια πολύ καλή αρχή κ. Μαρδά. Το ζητούμενο όμως είναι να την τολμήσετε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail