Έκθεση-βόμβα της ΜΙΤ: 3000 τζιχαντιστές έτοιμοι για βομβιστικές επιθέσεις σε διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία

Στρατής Μαζίδης

Ώρα να γευθεί το δηλητήριο του φιδιού που εξέθρεψε η Αγκυρα κάνοντας τα στραβά μάτια ή ακόμη και ενισχύοντας τους εξτρεμιστές της ISIL.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκάλυψη της Χουριέτ, η ΜΙΤ έστειλε εσωτερικό σημείωμα στην τουρκική αστυνομία με το οποίο ενημερώνει πως έως και 3.000 εκπαιδευμένους τζιχαντιστές επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία και το Ιράκ, με πρόθεση να χτυπήσουν διπλωματικούς στόχους χωρών που μετέχουν στο Συνασπισμό που διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ.

«Οι μαχητές της τζιχάντ θα μπορούσαν να προβούν σε ένοπλες ή βομβιστικές επιθέσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κατά διπλωματικών αποστολών των χωρών που συμμετέχουν στο Συνασπισμό» αναφέρει η Χουριέτ επικαλούμενη την Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Η ΜΙΤ η οποία αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες κατά την επαφή της με το Reuters, προειδοποίησε την αστυνομία πως οι τζιχαντιστές που απωθούνται από το Κομπάνι τώρα αναζητούν τρόπους για να περάσουν τα σύνορα. Η Χουριέτ αναφέρει ακόμη πως η ΜΙΤ έστειλε σήμα στις 3 Φεβρουαρίου σε τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να διακοπεί η ροή των τρομοκρατών.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι από τους τζιχαντιστές έχουν ήδη διεισδύσει σε τουρκικό έδαφος αλλά η MIT αναφέρει πως ήδη μερικοί έχουν καταφύγει σε ασφαλή σπίτια στα νότια της χώρας.

Τέλος η ΜΙΤ ενημερώνει πως μια ολιγομελής ομάδα τζιχαντιστών σκοπεύει να περάσει στη Βουλγαρία, και από εκεί στην υπόλοιπη ΕΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail