ΘΡΙΑΜΒΟΣ της ελευθερίας και ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ του φασισμού στο Κομπάνε

Στρατής Μαζίδης

Πολύ σκληρό μάθημα ζωής συνεχίζουν να παραδίδουν οι αντιστεκόμενοι στο Κομπάνε (Αΰν Αλ Αράμπ) εδώ και παραπάνω από 110 ημέρες στους επιτιθέμενους αρχικά και τώρα εκδιωκώμενους τζιχαντιστές.

Πλέον οι δυνάμεις της YPG και των Πεσμέργκα ελέγχουν περισσότερο από το 80% της πόλης, κατέλαβαν την περιοχή με τα διοικητικά κτίρια αλλά και σχολεία στις γειτονιές al-Refia, al-Sena’a, al-Tharura and al-Banat ύστερα από σκληρές μάχες.

Παράλληλα έχασαν τη ζωή τους αρκετοί τζιχαντιστές ενώ συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού στις θέσεις των τρομοκρατών της ISIL.

Έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε ότι μια χούφτα νέων, παιδιών, μητέρων, πατέρων, αγοριών, κοριτσιών, παππούδων, γιαγιάδων, τραυματισμένων αλλά ψυχωμένων με όπλα σε ηλικία πιο μεγάλα κι από τους ίδιους κατάφεραν να εξευτελίσουν χιλιάδες υπερεξοπλισμένους κατσαπλιάδες και απέχουν ελάχιστα να τους πετάξουν εντελώς έξω από τις πατρογονικές τους εστίες.

Πολέμησαν δρόμο με δρόμο, σπίτι με σπίτι. Αντέγραψαν το Στάλινγκραντ όχι μόνο στην τακτική αλλά και στο αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή ένας ηρωικός στρατός κερδίζει πόντο πόντο τη μάχη στο Χαλέπι και το Deir Ezzor.

Ίσως τελικά το όνειρο να ηττηθεί η νέα τάξη να μην απέχει πολύ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail