ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ μάθημα από τη θρυλική 104η ταξιαρχία στους τζιχαντιστές στο Deir Ezzor

Στρατής Μαζίδης

Πολύ σκληρό μάθημα έδωσε η θρυλική πια 104η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Δημοκρατικής Φρουράς σε συνεργασία με την 137η ταξιαρχία του 17ου Συντάγματος χθες το πρωί στο στρατηγικής σημασίας χωριό Al-Baghiliyeh στο Deir Ezzor.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να επιτεθούν σε θέσεις του συριακού στρατού στο χωριό από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις από τη νότια περίμετρο. Ωστόσο οι δύο ταξιαρχίες που είχαν γεμίσει το χωριό με πυρομαχικά αντιμετώπισαν με επιτυχία τις επιθέσεις.

Μετά από περίπου 4 ώρες πολιορκίας, η 104η ταξιαρχία εξαπέλυσε ένα κύμα επιθέσεων στη νότια περίμετρο του χωριού με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να τραπούν σε άτακτη φυγή εγκαταλείποντας και ένα αντι-αεροπορικό των 57 χιλιοστών που είχαν κλέψει από τη βάση της Tabqa.

Αυτή ήταν και η πρώτη σημαντική οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών στη μεγάλη μάχη του Deir Ezzor.


Παράλληλα η 104η Ταξιαρχία ασφάλισε την οδό Αγιάς - Δαμασκός σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές της ISIL πριν προλάβουν να ανασυγκροτηθούν για να αμυνθούν. Η συγκεκριμένη οδός είναι υψίστης σημασίας για το Συριακό Στρατό καθώς αφενός μπορεί να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των δυνάμεων στο Deir Ezzor αλλά να παρέξει πρόσβαση σε μια σειρά από άλλες επαρχίες.

Τέλος στη νήσο του Σακρ σκοτώθηκαν αρκετοί μαχητές κατά την τελευταία επιχείρηση της 104ης Ταξιαρχίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail