Τούρκικα θρασίμια τρέμουν μπροστά στον Ασαντ κι εκβιάζουν για τη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη

Η επικείμενη πτώση του Χαλεπίου το οποίοι απέχει ελάχιστα από την Τουρκία και η διαφυγή 14.000 «μετριοπαθών» ανταρτών προκαλούν πανικό στην Αγκυρα και το νεο-σουλτάνο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος κατά την αναχώρησή του για την Αλγερία δήλωσε σε δημοσιογράφους:

Η Τουρκία δε θα μεταβάλει την τρέχουσα θέση της προς την ένταξή της στο συνασπισμό ενάντια στο ισλαμικό κράτος, εκτός αν η διεθνής κοινότητα στοχεύσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και κινηθεί για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας και απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία.,

Η διεθνής κοινότητα δεν έχει ακόμη λάβει τα μέτρα που έχουμε προτείνει. Υπάρχουν μόνο μερικές ενδείξεις και προθέσεις.

Δεν έχουμε ακόμη οριστική συμφωνία για την απο κοινού εκπαίδευση με τις ΗΠΑ μετριοπαθών ανταρτών στο έδαφός μας. Θα γελιόμαστε, αν μιλάμε μόνο για την κατάρτιση και τον εξοπλισμό τους. Θα πρέπει να αξιολογηθεί το ισλαμικό κράτος. Στη Συρία, πρέπει να διεξαχθεί μια προσπάθεια με στόχο να ανατρέψει το καθεστώς του αλ-Άσαντ.

Το σταθερό και με αίμα προβάδισμα του συριακού στρατού στη βόρεια επικράτεια της χώρας προφανώς τρομάζει τον Ερντογάν και βλέποντας τους χάρτες των μαχών σε Χαλέπι και Ιντλέμπ μάλλον διαβλέπει την οριστική διάλυση αυτών των υποτιθέμενων μετριοπαθών (και θα το σημειώσουμε κι ας είναι η πολλοστή φορά πως αυτοί οι υπήρξαν οι πρώτοι διδάξαντες τον αποκεφαλισμό και τους κανιβαλισμούς) και μαζί με αυτούς, το τέλος των ονείρων του για τη Συρία.

Ας ελπίσουμε ότι στις ΗΠΑ κάποια στιγμή η λογική θα αναλάβει δράση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail