Και τα όνειρά μας για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τα πήρε ο βοριάς...

Του Στρατή Μαζίδη

Πριν από περίπου ένα χρόνο θυμάμαι ένα γνωστό μου, από τα αναδεικνυόμενα στελέχη της Συγγρού στα τηλεοπτικά πάνελ να μου λέει:

«Θυμίσου το. Πάμε σε γερμανικές εκλογές και τον Οκτώβριο του 2014 θα ακολουθήσει κούρεμα του χρέους»

Εγώ το θυμήθηκα αλλά φαίνεται πως το λησμόνησαν οι ευρωπαίοι.

Ο Αντώνης Σαμαράς έπαιξε τα ρέστα του στην ολοκλήρωση της αφαίμαξης του ελληνικού λαού, στο να την οδηγήσει στον πάτο με την ελπίδα μετά, χάρη πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, να την ανεβάσει δύο - τρία επίπεδα για να φανεί σωτήρας.

Όμως από ότι φαίνεται, οι φίλοι του, τον πρόδωσαν όπως είχε κάνει κι αυτός κάποτε κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άλλο εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Χρυσός κανόνας πως τα δανεικά, είτε χρήματα είτε όχι, πάντα επιστρέφονται.

Η πολυδιαφημιζόμενη ευρωπαϊκή στήριξη δεν πρόκειται να έρθει. Και η τήρηση των δεσμεύσεων; Μάλλον ούτε και αυτή. Θα μετατίθεται κάθε φορά για μερικούς μήνες αργότερα. Άλλωστε εκτός του ότι οι συμφωνίες και ο λόγος είναι να καταπατώνται, οι «εταίροι» μας μπορούν να αντιπαρατάξουν στους εδώ εντολοδόχους τους πως ούτε αυτοί τήρησαν τις δεσμεύσεις τους σε όσα ανέλαβαν.

Χειμώνας λοιπόν καθώς είναι, τα όνειρά μας για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τα πήρε ο βοριάς...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail