ΑΣΤΡΑΨΕ ο Γκιουλ: Ερντογάν με όσα κάνεις στη Συρία μας οδηγείς σε κατάρρευση

Στρατής Μαζίδης

Ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ χτύπησε την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει αν συνεχίσει την παρούσα εξωτερική πολιτική της σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία.

Ο Γκιούλ επέκρινε τις πολιτικές του Ερντογάν σχετικά με την χαοτική κατάσταση στη γειτονική Συρία, λέγοντας, "Είμαι σίγουρος ότι μια μέρα (ο Θεός ας μην το επιτρέψει) τα κοτόπουλα του τρελού παρελθόντος του Ερντογάν στη Συρία θα γυρίσουν πίσω στο σπίτι στη φωλιά τους" υπό την έννοια ότι τα δεινά που προξένησε, θα τα υποστεί η χώρα του.

Ο Γκιουλ αναγνώρισε περαιτέρω ότι οι υπηρεσίες κατασκοπείας της Άγκυρας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της μεταφοράς των takfiri μαχητών που πολεμούσαν ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ, δεδομένου ότι η κρίση ξέσπασε στο αραβικό κράτος το 2011.

Στρατηγικές γκάφες του Ερντογάν στη γειτονική Συρία και το Ιράκ βρίσκονται πίσω από την εμφάνιση των τρομοκρατών της ISIL, οι οποίοι έχουν διαπράξει αγριότητες στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τουςκαι στις δύο χώρες, σύμφωνα με τον Γκιούλ.

Επίσης στράφηκε κατά του Συνασπισμού («κλαμπ ηλιθίων») που διεξάγει επί του παρόντος αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIL στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Γκιουλ πρόσθεσε ότι ορισμένες σαουδαραβικές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν κατά της Συρίας, όπως η al-Nusra Front είχε συνεργαστεί με δυτικές υπηρεσίες κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της CIA.

Τέλος, προσέθεσε ότι υπήρχε αμοιβαία συνεργασία της ΜΙΤ και της ISIL.

* απόδοση για τη Freepen.gr από presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail