Αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Kobani κατόπιν εορτής

Στρατής Μαζίδης

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τις ΗΠΑ και τις σύμμαχες χώρες σε θέσεις της ISIL κοντά στην συριακή κουρδική πόλη Kobani ως μια απάντηση απέναντι και στην αυστηρή κριτική που ασκείται διεθνώς για ύποπτη αδιαφορία στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι βομβαρδισμοί σφυροκόπησαν διαφορετικές περιοχές γύρω από το Kobani αλλά οι τρομοκράτες πλησιάζουν περαιτέρω την πόλη. Οι μαχητές έχουν ήδη τον έλεγχο τριών περιοχών στο Kobani και νέα μέτωπα μαχών έχουν ανοίξει στα νότια και δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ, πολλοί στόχοι της ISIL στο Kobani είναι πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα ή τις κουρδικές δυνάμεις και επομένως δύσκυλοι να χτυπηθούν.

Ο επικεφαλής της διοίκησης στο Kobani χαρακτηρίζει τις έως τώρα ενέργειες των ΗΠΑ ως άκαρπες  διότι δεν κατάφεραν να ανακόψουν την προώθηση των ισλαμιστών στην πόλη.

Το Kobani και τα περίχωρά του τελούσαν υπό πολιορκία από τα μέσα Σεπτεμβρίου με την κατάλληλη παράταξη δεκάδων κουρδικών χωριών.

Οι σφοδρές εχθροπραξίες για την στρατηγική πόλη έχει αναγκάσει σχεδόν 200.000 ανθρώπους να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία.

* με πληροφορίες από το presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail