Κάλεσμα ισλαμικής πανστρατιάς από την Αλ Κάιντα εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή

Στρατής Μαζίδης

Κάλεσμα ισλαμικής πανστρατιάς απηύθυνε η Αλ Κάιντα στις διάφορες ισλαμιστικές ομάδες απέναντι στις ΗΠΑ και τη «σατανική» συμμαχία τους.

Η Αλ-Κάιντα προέτρεψε τις ομάδες των μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία να θέσουν τις διαφορές τους κατά μέρος και να ενωθούν εναντίον του συνασπισμού των ΗΠΑ που θα χτυπήσει κατά του ισλαμικού κράτους (IS). Υπάρχουν επίσης αναφορές για υπόγειες κινήσεις του IS μετά την ανακοίνωση αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Η Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ έκαναν μια σπάνια κοινή έκκληση προς οργανώσεις της τζιχάντ, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

"Σταματήστε την φαγωμάρα μεταξύ σας και να σταθείτε μαζί ως ένα βαθμό κατά την εκστρατεία της Αμερικής και της σατανικής συμμαχίας της που βρίσκεται σε αναμονή να χτυπήσει όλους εμάς, για να μας σπάσουν κομμάτι κομμάτι» σύμφωνα με το Reuters.

Οι ομάδες καλούν τους μαχητές και τους υποστηρικτές τους να "σταματήσουν τις εκστρατείες της αμοιβαίας συκοφαντίας και να κατευθύνουν το ξίφος τους εναντίον του επικεφαλής της απιστίας, της Αμερικής, και της άδικης επιθετικής συμμαχίας της"

«Στο πρόσωπο της καμπάνιας αυτής της άδικης σταυροφόρων δεν έχουμε άλλη επιλογή, αλλά να σταθούμε απέναντι σε αυτό το μίσος κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τουςς, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του μουσουλμανικού κόσμου», αναφέρει  κοινή δήλωση.

Το IS, το οποίο είχε προηγουμένως ευθυγραμμισθεί με την Αλ-Κάιντα, αποστασιοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες ενώ η Αλ-Κάιντα νωρίτερα φέτος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί παρακλάδι της.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως είχαν έρθει στην επιφάνεια έγγραφα με βάση τα οποία και ο Μπιν Λάντεν δεν αισθανόταν άνετα με τη βιαιότητα της ομάδας αυτής.

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail