Το ποντάρισμα που δε βγήκε στο Σαμαρά διότι τον πούλησαν

Του Στρατή Μαζίδη

Και τα όνειρα σας για ελάφρυνση του χρέους τα πήρε ο βόριας όπως θα έλεγε κι ένας φίλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός ξεκινώντας από το 1993. Τελικά πούλησε πολιτική κι έναν ολόκληρο λαό με τη θεαματική μεταστροφή του το Νοέμβριο του 2011 όταν πήδηξε από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη. Όταν αναγκάστηκε να κάνει τα μαύρα, άσπρα.

Ανέλαβε την κυβέρνηση και δύο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας τίποτε καλό δεν έχει γίνει όσον αφορά τον οικονομικό τομέα για τους δοκιμαζόμενους ελληνες. Όσοι έχουν διαύλους με στελέχη της Συγγρού, γνωρίζουν καλά πως ο Σαμαράς πόνταρε σε ένα στόχο. Τη δέσμευση των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους αν πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Σαμαράς συνέχισε να ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, όχι μόνο δεν κατήργησε έστω έναν από τους παρανοϊκούς φόρους (πχ τέλος επιτηδεύματος) αλλά επί των ημερών του δημεύεται η ακίνητη περιουσία ενώ διεξάγεται πογκρόμ μίσους με κατασχέσεις.

Είναι φανερό ότι τα έδωσε όλα για να πιάσει το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα οικονομολογικό τρικ δίχως να ασχοληθεί με το κράτος. Δεν έδιωξε ούτε έναν επίορκο και επιβαρρύνει τον ελληνικό λαό με τον παχυλό μισθό ενός συνταξιούχου υπερήλικα δικαστή που κάθε τόσο κουνάει χαρτιά λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η ελπίδα του ήταν να τηρήσουν οι εταίροι τις δεσμεύσεις τους και να πετύχει μια τέτοια ελάφρυνση ώστε άμεσα να ανακουφίσει το λαό καταργώντας ή περιορίζοντας δραστικά βαρβάτους φόρους ώστε να ξαναπάρει τις εκλογές ως δήθεν καλός καπετάνιος στα δύσκολα.

Όπως φαίνεται όμως αυτό που του δίνουν είναι από τα τρία, το μακρύτερο. Μόνο η ΕΚΤ να έδινε τα ομόλογα που αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στην αξία κτίσης τους και όχι έκδοσης και ίσως να μη χρειαζόταν τίποτε περισσότερο.

Τώρα ετοιμάζεται να δει τη Μέρκελ με το μπαμπούλα του κακού Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς πούλησε τον ελληνικό λαό για να τηρήσει πιστά τα όσα διέταξαν οι ξένοι δανειστές. Πλέον φαίνεται πως τον πουλάνε αυτοί για τους οποίους πούλησε όλους εμάς. Αν τον πουλάνε κιόλας και δεν τον θεωρούν ήδη ξεγραμμένο.

Τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να σκεφθεί ποια θα ήταν η κατάληξη αν ήταν όντως ο πατριώτης που παρουσιαζόταν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail