Γυναίκες και κορίτσια 9 ετών σκλάβες του έρωτα στα χέρια "ευσεβών" ισλαμοφασιστών - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του βρετανικού BBC και επιβεβαιωτικό ως προς όλες τις προηγούμενες αναφορές για τη μοίρα των yezidi γυναικών και μικρών κοριτσιών που ζούσαν φιλήσυχα στ οβόρειο Ιράκ εδώ και αιώνες μέχρι την εμφάνιση των ισλαμοφασιστών της ISIL.

Η ρεπόρτερ συνομιλεί με την Αντλα, μια γυναίκα που έπεσε στα χέρια των μαχητών και κατάφερε να γλυτώσει. Η Αντλα ήταν έγκλειστη μαζί με άλλες γυναίκες και κορίτσια, και είναι πλέον βαθιά πληγωμένη από τα όσα είδε και βίωσε.

Κάθε μέρα δύο μαχητές τις επισκέπτονταν και διάλεγαν αυτές που ήθελαν. Τις τραβούσαν από τα μαλλιά έξω από το σπίτι που τις φυλούσαν. Κανείς δε γνωρίζει τι απέγιναν.

Η Αντλα ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.

Μια άλλη γυναίκα διηγείται που κατάφερε να γλυτώσει διηγείται πως ακόμη και 9 ετών κορίτσια κατέληξαν σκλάβες του έρωτα ενώ φίλες της προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να βιώσουν την ντροπή.

Επιπλέον μια άλλη μητέρα κλαίει σκεπτόμενη τις δύο κόρες της που αγνοούνται.

Στο βίντεο που ακολουθεί ξεχωρίζει η στιγμή της ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας και του παιδιού που αρπάζεται από το ελικόπτερο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail