ΒΟΜΒΑ από Μόσχα: "Αν ρίξαμε το αεροπλάνο, που είναι οι αποδείξεις; Μήπως ακόμη μαγειρεύονται;"

Ανατόλι Αντόνοφ - υφυπουργός άμυνας
Του Στρατή Μαζίδη

Η Ρωσία είναι μέχρι στιγμής η μόνη χώρα που έχει παρέξει στοιχεία που σχετίζονται με την κατάρριψη MH17 αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας ζητώντας επιτακτικά και από τις άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.


Υπάρχουν ισχυρισμοί που εμπλέκουν τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία.

Ο υφυπουργός άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ  σχολίασε πως οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία από δορυφόρο και τις μυστικές υπηρεσίες πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από περιοχή στην οποία έχουν τον έλεγχο οι δυνάμεις αυτοάμυνας. «Ωστόσο θα πρέπει να υποστηριχθεί και με τα στοιχεία" συμπλήρωσε ο Αντόνοφ νωρίτερα σήμερα.

"Πού είναι τα δεδομένα; Γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη; Μήπως ακόμη μαγειρεύονται αν μπορώ να το πω έτσι;” αναρωτιέται ο Αντόνοφ στη δήλωση.asked in the statement.  

“Επί τη ευκαιρία, ένας από τους τέσσερις ειδικούς των ΗΠΑ σκόπιμα ανέφερε πως η Ρωσία μπορεί να εμπλέκεται στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την εκτόξευση ενός τέτοιου πυραύλου. Είναι ευχάριστο φυσικά ότι οι άλλοι τρεις δεν είπαν τίποτε, αλλά τι γίνεται με τον τέταρτο; Έχει επιχειρήματα για να προβαίνει σε τέτοιες κατηγορίες; Ή είναι κάτι προκαθορισμένο;”

Ο Αντόνοφ αναρωτήθηκε πως όλη αυτή η κατηγοριολογία κατά της Ρωσίας μπορεί να στηρίζεται σε σε μη πιστοποιημένη και ανεπιβεβαίωτα στοιχεία από τα social media.

“Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρονται σε κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν στα social media σκόπιμα ένα κετοξευτή πυραύλων να περνά τα σύνορα προς την Ουκρανία.  Για τι ακριβώς μιλούν; Μήπως μιλούν για μια φωτογραφία ενός ουκρανικού Buk που μεταφέρεται από ουκρανούς στην πόλη του Krasnoarmeysk, η οποία από καιρό ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό; Ή μήπως μιλούν για φωτογραφία του Buk No. 312; Αν ναι, υπάρχει κι άλλη φωτογραφία, του ίδιου εκτοξευτή που μεταφέρεται από το στρατό της Ουκρανίας. Κύριοι αν υπονοείτε ότι αυτός είναι ο εκτοξευτής που έστειλε τον πύραυλο, απαιτείστε εξηγήσεις από το Κίεβο".
 
Ο Αντόνοφ υπενθύμισε πως μετά τη συντριβή το ρωσικό ΥΕΘΑ εξέδωσε σειρά στοιχεία και πάνω σε αυτά συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο τόσο προς το Κίεβο όσο και προς τις άλλες χώρες που κατηγορούν τη Ρωσία, το οποίο παραμένει αναπάντητο.
 
Το ρωσικό ΥΕΘΑ αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ αποκλείουν την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου από τον ουκρανικό στρατό.

“Αυτό ζητά να γίνει ερώτημα. Οι ειδικοί των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη των ισχυρισμών τους; Γνωρίζουν ότι όλοι οι εκτοξευτές  SAM έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία; Τι έχουν να πουν για τα στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσία; Ή μήπως τα αγνοούν επειδή δεν έχουν κάτι να πουν για αυτά;”
 
Σχετικά με τις κατηγορίες για δράσεις του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία ο Αντόνοφ υπενθύμισε τα εννέα περιστατικά κάτω από τα οποία το ρωσικό έδαφος δέχθηκε ουκρανικά πυρά με το τελευταίο να στοιχίζει τη ζωή σε ένα ρώσο πολίτη, τον Andrei Shulyatyev.

Κι ο Αντόνοφ αναρωτιέται:
 
“Κι αν οι ΗΠΑ επλήγονταν από πυρά μιας γειτονικής χώρας και Θεός φυλάξοι, έχανε τη ζωή του ένας αμερικανός πολίτης; Τι θα έκαναν τότε οι ΗΠΑ; Νομίζω πως η απάντηση είναι ολοφάνερη. Πάρα ταύτα η Ρωσία συμπεριφέρεται με έναν υπεύθυνο τρόπο. Είναι δε αυταπόδεικτο ποιος προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες στα σύνορα. Γιατί δε σημειώνετε επίσης το διαρκές σφυροκόπημα στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ που στοιχίζει ζωές αμάχων;”


* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail