Λαβρόφ: Παράνομη η ανάμειξη της Ρωσίας στον έλεγχο των μαύρων κουτιών

Του Στρατή Μαζίδη

Την πρόθεση της Ρωσίας να μην αναμειχθεί στην εξέταση των μαύρων κουτιών του μοιραίου boeing ανακοίνωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στο Rossiya 24.


Η κατοχή των εγγραφών της πτήσης θα αποτελούσε κατά το Λαβρόφ παραβίαση των διεθνών κανονισμών καθώς όπως είπε η εξέτασή τους εναπόκειται στις αντίστοιχες αρχές.

"Η ανάλυση των αρχείων της πτήσης από τα αμύρα κουτιά είναι ευθύνη του ICAO [International Civil Aviation Organization]; είναι ευθύνη εκείων των κρατών που συνδέονται άμεσα με την τραγωδία όπως η Ολλανδία, η Μαλαισία και των χωρών των οποίων υπήκοοι βρίσκονταν στο σκάφος και φυσικά της Ουκρανίας"

Ωστόσο έσπευσε να χαρακτηρίσει απαράδεκτη τη θέση των ουκρανικών αρχών πέρι τρομοκρατικής ενέργειας και κάλεσε τον ΟΗΕ για την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το ατύχημα.

Όσον αφορά την ανεύρεση των μαύρων κουτιών, ο Αλεξάντερ Μποροντέι, πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σχολίασε ότι άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας εντόπισαν μεν αντικείμενα αλλά τελικά δεν ήταν τα μαύρα κουτιά.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail