ΜΟΣΧΑ: Οι ΗΠΑ θα νιώσουν μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές και μυωπικές κυρώσεις

Υπουργείο Εξωτερικών - Μόσχα
Στρατής Μαζίδης

Ο νέος γύρος των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης το μόνο που θα πετύχει θα είναι να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ουάσιγκτον δε θα κερδίσει απολύτως τίποτα από τέτοιες αποφάσεις, εκτός από την περαιτέρω επιπλοκή των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων και τη δημιουργία μιας δυσμενούς ατμόσφαιρας στις διεθνείς υποθέσεις, όπου η συνεργασία μεταξύ των χωρών παίζει συχνά καθοριστικό ρόλο», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου.

«Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για την παρανομία και το νομικά αβάσιμο των ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας» σχολιάζει η ανακοίνωση αναφορικά με τη μια νέα δέσμη κυρώσεων που ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον την Τρίτη.

Εκτός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί νωρίτερα, οι ΗΠΑ προσέθεσαν τώρα τέσσερα νέα ονόματα στον κατάλογο με τις κυρώσεις από την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Μόσχας, της Ρωσικής Αγροτική Τράπεζα, της VTB Bank OAO, καθώς και της κρατικής United Shipbuilding Corporation.

«Οι ΗΠΑ θα μπλοκάρουν τις εξαγωγές συγκεκριμένων αγαθών και τεχνολογιών» δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα την Τρίτη.

Η Μόσχα ανταπαντά για υποκριτική συμπεριφορά της Ουάσινγκτον σχολιάζοντας πως «απλά προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία».

«Δεν είναι η Ρωσία, αλλά το Κίεβο και οι διεθνείς προστάτες του που ευθύνονται για τις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία» σχολιάζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Τέλος η VTB Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη, άδικη, νομικά αμφίβολη και οικονομικά επιζήμια κίνηση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» και προειδοποιεί για σειρά νομικών ενεργειών στις οποίες θα προβεί ακόμη και εντός του συστήματος δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
 

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail