Αφιερωμένο σε όσους ονειρεύονται πολέμους. Αν αυτό το μωρό ήταν το παιδί σας; - ΒΙΝΤΕΟ

Του Στρατή Μαζίδη

Ζούμε καιρούς δύσκολους. Καιρούς πονηρούς. Καιρούς αποκαλυπτικούς ώστε όσοι ανήκουμε στη χριστιανική θρησκεία γνωρίζουμε πολύ καλά τι έπεται και τι μας περιμένει.

Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας διάφορες ιστοσελίδες με ενδιάφεροντα επίκαιρα άρθρα κι αναλύσεις παρατηρώ τα σχόλια.

Δυστυχώς πολλά από αυτά κυμαίνονται στη λογική: "Άντε να αρχίσει ο πόλεμος, ελάτε μεμέτια, θα σας ρίξουμε στη θάλασσα, κοπιάστε, θα σας κάνουμε, θα σας ράνουμε".

Δε λέω ότι πρέπει να φτάσουμε μέχρι τη Λαμία και το Σούνιο ή πως πρέπει να είμαστε μια ζωή με τα παντελόνια κατεβασμένα. Άλλωστε η γνωστή ρήση προτρέπει την προετοιμασία για πόλεμο αν θέλουμε την ειρήνη. Αλλά να παρακαλάμε για πόλεμο; Και ποιοι; Εμείς που δεν τον ζήσαμε;

Ναι θα πας σε πόλεμο αν χρειαστεί, αλλά δεν μπορείς να τον επιζητάς ή να τον εύχεσαι. Ο άνθρωπος δε δημιουργήθηκε για να ονειρεύεται την καταστροφή, τη δυστυχία και το θάνατο.

Το μωρό της φωτογραφίας δε γεννήθηκε σε ένα ωραίο μαιευτήριο. Δεν ...ονειρεύτηκε τον πόλεμο γιατί πολύ απλά είδε το φως του ήλιου μέσα από τις σκόνες και τις στάχτες του πρώτου.

Και πριν προλάβει καλά καλά να βηματίσει, να τρέξει και να παίξει στα χαλάσματα, έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης των ισλαμιστών στη Δαμασκό. Το ένα του ποδαράκι έχει πραγματικά τιναχτεί στον αέρα (έχω κόψει τη φωτογραφία) από το γόνατο και κάτω και το άλλο είναι ένα μείγμα σάρκας και αίματος.

Αυτό το παιδί σε τι έφταιξε; Ποιον πείραξε; Ήταν μήπως με τη μία ή την άλλη πλευρά;

Κι αν ζήσει και δε σκοτωθεί από μια δεύτερη βόμβα, τι ζωή θα κάνει;

Το κλάμα του δραματικό. Οι γιατροί σπεύδουν από το ένα παιδί στο άλλο. Τι να πρωτοφροντίσουν; Και τι να πρωτομαζέψουν στο μωρό αυτό; Ήρωες με ψυχή.

Το βίντεο που επιτήδες δεν ενσωμάτωσα, μπορείτε και ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε εδώ:
http://www.liveleak.com/view?i=383_1403633944

Ένα βίντεο 17 δευτερολέπτων που όμως αποδεικνύεται τόσο μεγάλο.

«Μα τι στην ευχή έχει πάθει ο άνθρωπος;» αναρωτιέται ένας σχολιαστής του βίντεο βλέποντας αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Αυτός είναι ο πόλεμος. Δεν είναι εκδρομή. Δεν κάνει "φου" και πέφτει ο εχθρός. Ο πόλεμος είναι ζωντανός εφιάλτης. Ο πόλεμος φέρνει στην επιφάνεια τα πλέον άγρια ένστικτά σου κι αποδεικνύει πως το πιο βάρβαρο πλάσμα πάνω στη γη είναι ο άνθρωπος.

Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους ονειρεύονται πολέμους. Αν αυτό το μωρό ήταν παιδί σας;

Μα για δυο λεπτά. Δεν είναι ξένο το μωρό αυτό. Το αναγνωρίζω! Είναι το παιδί μας!


*** παρακαλώ το κείμενο αυτό να μην αναπαραχθεί από άλλες ιστοσελίδες
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail