Φρέσκο αίμα αρχίζει να μυρίζει στο Κίεβο. Τα δεκάδες φέρετρα μαρτυρούν ότι ο πόλεμος δεν είναι εκδρομή

Του Στρατή Μαζίδη

Φρέσκο αίμα αρχίζει να μυρίζει όλοενα και περισσότερο στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου που έχει μπερδέψει τις πολεμικές επιχειρήσεις με εκδρομή.


Συγκεκριμένα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Il-76 κατερρίφθη από ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν δυνάμεις των αυτονομιστών. Το αεροσκάφος μετέφερε 49 στρατιώτες καθώς επίσης στρατιωτικό υλικό και προμήθειες.

Από την κατάρριψη δεν επέζησε κανείς ενώ καταστράφηκαν όλα τα μεταφερόμενα υλικά.

Το συμβάν επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τις αρχές του Κιέβου.

"Χτυπήθηκε με ρουκέτα. Εκτιμούμε ότι μετέφερε στρατιώτες" δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ανταρτών στο πρακτορείο RIA Novosti.

Ο τύπος του συγκεκριμένου αεροπλάνου μπορεί να μεταφέρει 167 στρατιώτες με τον οπλισμό τους ενώ διαθέτει 7μελές πλήρωμα. 

Η κατάρριψη του Ιλιούσιν αποτελεί την πρώτη μεγάλη απώλεια σε ανθρώπινες ζωές και όχι μόνο της κυβέρνησης του Κιέβου σε αυτό τον τρίμηνο πόλεμο στις ανατολικές επαρχίες. 

Πρόκειται για μια στρατιωτική επιτυχία που αναμένεται αφενός να σκληρύνει τη στάση του Κιέβου αλλά αφετέρου να αναπτερώσει το ηθικό των αυτονομιστών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκαν σημαντικά πλήγματα από αέρος στο Σλάβιανσκ. Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν γίνει ήδη καταγγελίες για χρήση βομβών φωσφόρου στην πόλη.

Ωστόσο μερικά επιπλέον παρόμοια πλήγματα των αυτονομιστών θα αλλάξουν εντελώς τη ζυγαριά του πολέμου και θα έχει πολύ ενδιαφέρον η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στην κυβέρνηση του Κιέβου όταν τα φέρετρα θα αρχίσουν να καταφθάνουν κατά δεκάδες προς ενταφιασμό... Ήδη η «απλή εκδρομή» μετρά τρεις μήνες ζωής...


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail