ΞΕΚΑΘΑΡΗ πλέον η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στο Ιράκ

Sukhoi Su-24  (Reuters / Shamil Zhumatov)
Του Στρατή Μαζίδη

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα σήμερα, ήδη αφίχθησαν στο νότιο Ιράκ τα πρώτα 10 μεταχειρισμένα ρωσικά τύπου Sukhoi-24, είδηση την οποία επιβεβαιώνει το ιρακινό υπουργείο άμυνας.


Ο ιρακινός πρωθυπουργός Αλ-Μαλίκι εκτιμά μάλιστα πως αυτή η ενίσχυση θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη μάχη κατά των τρομοκρατών ενισχύοντας το momemtum που θέλει αυτή τη στιγμή τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο διάφορων περιοχών.

Επιπλέον ο Αλ-Μαλίκι επιβεβαίωσε την αποστολή ρωσικών ελικοπτέρων τύπου ΜΙ-35 και ΜΙ-28 τα οποία χαρακτήρισε ως εξαιρετικά αντι-τρομοκρατικά όπλα.

Επιπρόσθετα ο ρώσος υφυπουργός εξωτερικών ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στους ισλαμιστές, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε την προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Αλ Μαλίκι με την υπόσχεση της παροχής εξοπλισμού και βοήθειας, ώστε ο τελευταίος να επιβάλλει και πάλι την τάξη στη χώρα.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν με βεβαιότητα στο πρώτο ασφαλές συμπέρασμα:

Η Ρωσία επενέβη ήδη στρατιωτικά στο Ιράκ και πιθανώς να κλιμακώσει την εμπλοκή της αν χρειαστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail