Κατέφθασαν τα πρώτα Sukhoi στη Βαγδάτη. Αλ Μαλίκι: Σε λίγες ημέρες θα αλλάξουν όλα

Του Στρατή Μαζίδη

Η ιρακινή κυβέρνηση παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των ρωσικής κατασκευής μαχητικών τύπου Sukhoi για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των μαχητών της ISIL, τα οποία θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της είδησης πως η Βαγδάτη αγόρασε μεταχειρισμένα Sukhoi από α από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι να υποστηρίζει πως μέσα σε λίγες ημέρες η πλάστιγγα θα γυρίσει σε βάρος των τρομοκρατών.

Μάλιστα άσκησε αυστηρή κριτική στην Ουάσινγκτον για την καθυστέρηση της παράδοσης των αμερικανικών F-16 υποστηρίζοντας πως θα ήταν πολύ διαφορετική η εξέλιξη στη μάχη με την ISIL αν τα μαχητικά είχαν παραδοθεί στην ώρα τους.

Την ίδια στιγμή ο ιρακινός στρατός συνεχίζει να χτυπάει τις θέσειςτης  ISIL μετά την ανακατάληψη του Τικρίτ σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές ενώ πλέον και η Khalis είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του στρατού (PRESSTV). Τέλος ο στρατός ελέγχει πλήρως όλες τις ανατολικές επαρχίες, εκτός από την περιοχή Sa'adiyah
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail