Τραγωδία δίχως όρια στην Τουρκία. 205 οι νεκροί, πάνω από 300 παγιδευμένοι

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε ύστερα από έκρηξη στην κεντρική μονάδα διανομής ρεύματος, στο ορυχείο της Μανίσα στην Τουρκία.
Οι νεκροί ήδη αριθμούν 205 όπως αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Taner Yıldız.

Μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες καθώς επίσης περιορίστηκαν οι επερχόμενες γιορτές για την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού στις 19 Μαΐου σε μόλις μία κύρια τελετή.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους λόγω της δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Οδεύουμε προς την χειρότερη καταστροφή στην Τουρκία", δήλωσε ο Γιλντίζ ενώ εκτιμάται σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ πως πάνω από 300 εργαζόμενοι παραμένουν παγιδευμένοι στο εσωτερικό με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μεγάλη μάχη αλλά τις ελπίδες για την ασφάλεια των εγκλωβισμένων να μειώνονται δραστικά όσο περνά ο χρόνος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail