ΚΙΝΔΥΝΟΣ αιματοχυσίας στην ανατολική Ουκρανία μετά από διαταγή του προέδρου της χώρας

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Aleksandr Turchinov διέταξε την ανακατάληψη των κυβερνητικών στο Ντόνετσκ τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κατάληψη.
Πρέπει να τεθούν υπό "κρατική προστασία" όπως είπε ενώ ένοπλο προσωπικό και τεθωρακισμένα οχήματα έχει αναφερθεί πως κινούνται στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Turchinov το τοπικό κτίριο διοίκησης στο Ντόνετσκ και την γύρω περιοχή αποτελεί μία "σημαντική κυβερνητική εγκαταστάση που υπόκειται σε κτατική προστασία".
Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ μετά την υπογραφή του Turchinov και έχουν ήδη δοθεί οι κατάλληλες κατευθύνσεις στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Ουκρανίας, αναφέρει το ITAR-TASS.
Επίσης μόλις χθες ο προσωρινός ΥΠΕΣ Αρσεν Αβάκοφ δήλωσε ότι χρειάζονται μόνο 48 ώρες για την "εξομάλυνση" της κατάστασης.
Τα κυβερνητικά κτίρια στο Ντόνετσκ και το Λουγάνσκ παραμένουν υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες να ανάκτησής τους. Ωστόσο οι διαδηλωτές προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη επίθεση στήνοντας οδοφράγματα γύρω από τα κτίρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail