ΛΑΔΙ στη φωτιά από το Κίεβο: Σε 48 ώρες μπορούμε να «τελειώσουμε» την κρίση στην Ανατολική Ουκρανία

Του Στρατή Μαζίδη

Λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει την Ουκρανία βάζει ο ΥΠΕΣ Αρσεν Αβάκοφ απειλώντας πως εντός 48 ωρών μπορεί να εξομαλυνθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία όπου σε τουλάχιστον δύο πόλεις (Ντόνετσκ και Χάρκοβο) διαδηλωτές κατέλαβαν δημόσια κτίρια και ζητούσαν δημοψήφισμα για το μέλλον της περιοχής.


Ο Αβάκοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα πως η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές. Είτε την πολιτική οδό δια των συνομιλιών είτε για εκείνη τη μειοψηφία που επιλέγει τη σύγκρουση, την δυναμή απάντηση των ουκρανικών αρχών ώστε να επιλυθεί η κατάσταση μέσα σε δύο 24ωρα.


Ο υπουργός ενημέρωσε πως μια ειδική αστυνομική ομάδα από τη δυτική Ουκρανία έχει αφιχθεί και διασκορπισθεί στα Ντόνετσκ, το Λούγκανσκ και το Χάρκοβο, τις πόλεις όπου οι διαδηλώσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail