ΤΡΟΜΟΣ στους ναζί του Κιέβου. Πληρώματα και τεθωρακισμένα τάσσονται στο πλευρό των ρωσόφωνων

ουκρανικό τεθωρακισμένο ύψωσε τη ρωσική σημαία
του Στρατή Μαζίδη

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία με τα στρατεύματα του Κιέβου να καταφθάνουν στην περιοχή για να λύσουν τις διαφορές τους με τους διαδηλωτές και...να μη βρίσκουν ούτε μία όπως πολύ καυστικά επισημαίνει στο ρεπορτάζ της η ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.


Οι στρατιώτες εμφανίζονται απρόθυμοι να πολεμήσουν να συμπλακούν με τους αντι-κυβερνητικούς διαδηλωτές.

Επιπλέον όταν τα τεθωρακισμένα εισήλθαν στο κέντρο του Soldiers Kramatorsk στα πλαίσια της πολυδιαφημιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου, αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους καθώς περικυκλώθηκαν από ντόπιους.





Χαρακτηριστικός διάλογος σε κάποιο βίντεο στο YouTube με μια γυναίκα να πλησιάζει ένα στρατιώτη και να λέει: “Εσύ είσαι ο στρατός, εσύ πρέπει να προστατεύσεις τον κόσμο.

Δε θα ανοίξουμε πυρ, ούτε καν είχαμε τέτοια πρόθεση” ανταπαντά ο στρατιώτης.

Αντίστοιχες συζητήσεις έγιναν και με τα πληρώματα αρκετών ακόμη τεθωρακισμέων που είσήλθαν στην πόλη με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι θα υπερασπιστούν τους γείτονές τους αν ο στρατός ανοίξει πυρ.

Επιπλέον τα οχήματα παρκάρονται στο κέντρο του Kramatorsk και μετατρέπονται σε τόπους συγκεντρώσεων του κόσμου για πολιτικές συζητήσεις.

Anti-government activists block a collumn of Ukrainian men riding on Armoured Personnel Carriers in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on April 16, 2014. (AFP Photo/Anatoly Stepanov)
(AFP Photo/Anatoly Stepanov)

Σε άλλο βίντεο από την ίδια πόλη το πλήθος φωνάζει δυνατά "ο στρατός με το λαό" χειροκροτώντας τα πληρώματα των τεθωρακισμένων καθώς εγκατέλειπαν τα οχήματά τους!

“Παιδιά είμαστε μαζί σας! Είστε φοβεροί!” φώναζε μια γυναίκα στους στρατιώτες ενώ έξι τεθωρακισμένα στη στιγμή άλλαξαν σημαία σήμερα το πρωί υψώνοντας αυτή της Ρωσίας.

Μολονότι λοιπόν η στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε αρκετά επώδυνα, μάλλον σε κάποιες περιπτώσεις δεν εξελίσσεται με τον ιδανικό τρόπο για την ακροδεξιά ουκρανική κυβέρνηση.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail