Η συγκλονιστική προφητεία του γέροντα Εφραίμ για την Κριμαία, τα Στενά και την Ελλάδα

 
Του Στρατή Μαζίδη

Ήταν γύρω στο 2002 όταν επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. του αγίου Παύλου έξω από το κάτω Μεσοχώρι στις Σέρρες για να συναντήσουμε τον άγιο γέροντα, που τόσα είχαμε ακούσει για αυτόν, τον Εφραίμ.
Εκτός του ότι ήξερε τα πάντα για εμάς πριν φθάσουμε, μας είπε ότι κάποια μέρα, όταν αυτός δε θα είναι πλέον στη ζωή, θα γίνει ένας φοβερός πόλεμος με αφορμή την Κριμαία. Πως θα κλείσουν τα Στενά και ότι η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες στιγμές αλλά μετά θα πάρει και πάλι τα πάνω της. "Ένας ξανθός πράκτορας" θα τα κάνει όλα έλεγε. "Εγώ δε θα ζω, αλλά εσείς θα τα ζήσετε ΟΛΑ!". Οι κουβέντες του χαράχθηκαν βαθιά μέσα στην ψυχή μας και μετά από λίγες ημέρες πήραμε και πάλι το δρόμο της επιστροφής.

Την παραπάνω εμπειρία, που μου πήρε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα για να τη φαντάζομαι και να τη γράφω ταυτόχρονα, αν τη συμπλήρωνα λίγο ακόμη, πόσο εύκολα πιστεύετε ότι θα διαδιδόταν στο ίντερνετ; Σαν σφαίρα.

Φυσικά ούτε κάτω Μεσοχώρι υπάρχει έξω από τις Σέρρες, ούτε Ι.Μ. του αγίου Παύλου, ούτε γέροντας Εφραίμ που να βρίσκεται σε αυτή.

Αφόρμη για τα παραπάνω στάθηκε αυτή η είδηση περί προφητείας που συνέδεε την Κριμαία με το Μπόινγκ η οποία γνώρισε ταχύτατη διάδοση που σημαίνει ότι το αναγνωστικό κοινό φάνηκε δεκτικό.

Ποιος ξεχνά όταν πριν δυο χρόνια έβαλαν λόγια στο στόμα του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα ότι έρχεται τρομακτική πείνα στην Ελλάδα και έβγαιναν άνθρωποι που είναι δίπλα του να διαψεύσουν τις «προφητείες»;

Οι προφητείες, όσο χρήσιμες - διότι για κάποιο λόγο έστελνε και στέλνει τους προφήτες ο Θεός - άλλο τόσο είναι και επικίνδυνες όταν προέρχονται στην πιο αθώα περίπτωση από τη ζωηρή φαντασία του ανθρώπου.

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, μια ομάδα που είχαμε με τίτλο «προφητείες αγίων» στο esoterica.gr που μας οδήγησε αργότερα στο να φτιάξουμε δικό μας ορθόδοξο φόρουμ γενικότερης θεματολογίας. Εκεί λοιπόν υπήρχαν άτομα που επηρρεασμένα καθώς ήταν από το Τραχώνι και το Λιακόπουλο, ονειρεύονταν τον πόλεμο με την Τουρκία για τη δόξα της Ελλάδας. Επικαλούνταν κάτι απίθανα ρητά, προφητείες και γέροντες. Μάλιστα όταν αρχίσαμε να αρπαζόμαστε διότι το πάθος τους πήγαινε κόντρα ακόμη και στην Αγία Γραφή, ήρθε μέχρι και προφητεία γέροντα για το μέλλον του φόρουμ!

Από χριστιανοί, είχαν καταλήξει ορισμένοι προφητολάτρες. Δεν τους ενδιέφερε το φιλτράρισμα της πληροφορίας. Αρκεί να περιείχε αίμα, ξανθό γένος και Κωνσταντινούπολη.

Δε λέω, είναι πολύ όμορφο να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία και να ξαναπάμε στη Μικρά Ασία όσοι καταγόμαστε από εκεί. Αλλά αν είναι θέλημα Θεού, ας το αφήσουμε σε Αυτόν. Εμείς χριστιανοί και όχι, νομίζω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν πρέπει να χαιρόμαστε που κάποιοι ηλίθιοι φασίστες προκαλούν τον Πούτιν, που ορισμένοι ήδη αγιοποίησαν, να επέμβει ούτε γιατί κάποιοι τρελοί έχουν αρπάξει ένα αεροσκάφος κι ακόμη να το βρούμε, επειδή επιβεβαίωσε ή ταιριάζει με μια προφητεία που μπορεί να γράφθηκε χθες τη νύχτα και να αποδόθηκε σε κάποιον.

Δεν είναι δυνατόν να επιχαίρουμε με γεγονότα που θα αφήσουν παιδιά ορφανά, γονείς χαροκαμένους, ανθρώπους ανάπηρους και πόλεις - χωριά φαντάσματα.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή γιατί ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα και σήμερα βρισκόμαστε στη μέση της αναμπουμπούλας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail