"Πεθαίνω" - το τρομακτικό tweet από το Κίεβο της Olesya Zhukovska την ώρα που πυροβολήθηκε στο λαιμό

Του Στρατή Μαζίδη

"Πεθαίνω" έγραψε στο twitter της, η 21χρονη Olesya Zhukovska, εθελόντρια γιατρός, λίγα λεπτά αφότου πήρε πυροβολήθηκε στο λαιμό από σφαίρα ενός ελεύθερου σκοπευτή εν μέσω των  θανάσιμων συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.


Το τιτίβισμα της 
Zhukovska συνοδεύτηκε από φωτογραφία της αιμορραγίας καθώς η Olesya κρατούσε από το λαιμό της  προσπαθώντας να απομακρυνθεί από την πυρκαγιά.

Μάλιστα, η δήλωση αυτή της Zhukovska προκάλεσε την οργή χιλιάδων χρηστών οι οποίοι βλέποντας την εικόνα προεξόφλησαν το θάνατό της αλλά ευτυχώς επέζησε. 
 


H Olesya Zhukovska έχει μετατραπεί σε σύμβολο της τρίμηνης διαμαρτυρίας σε βάρος της κυβέρνησης του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του κινήματος που επιδιώκει στενότερους  δεσμούς με τη Δύση και περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Εμείς διαδηλώνουμε για την ελευθερία μας, τα δικαιώματά μας, την κοινωνική ανεξαρτησία μας, τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου. Για τα πάντα. Για μια κανονική ζωή", δήλωσε στο Associated Press από το κρεβάτι του νοσοκομείου της στο Κίεβο.


Η Zhukovska τραυματίστηκε την Πέμπτη το πρωί όταν  ελεύθεροι σκοπευτές της κυβέρνησης άρχισαν να πυροβολούν τους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας, που είναι γνωστή ως Μαϊντάν, προπύργιο των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν το Νοέμβριο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση Γιανουκόβιτς να παγώσει τους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail