Χάος στην Ουκρανία. Άφαντος ο Γιανούκοβιτς, αποφυλακίζεται η Τιμοσένκο, διαλύεται η χώρα

Της Αγγελικής Παρασίδου. Χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς όπως σημειώσαμε νωρίτερα έχει εγκαταλείψει το Κίεβο ενώ απηύθυνε διάγγελμα από άγνωστο μέρος κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» ενώ αρνείται να παραιτηθεί από το προεδρικό αξίωμα κάτι που βρίσκει αντίθετους τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ πολύ πιθανό είναι να βρίσκεται στο προπύργιό του, το Χάρκοβο.


Μάλιστα την ίδια στιγμή δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί διαμελισμού της Ουκρανίας καθώς σύμφωνα μάλιστα με ουκρανικά μέσα, ο Γιανούκοβιτς εξετάζει το ενδεχόμενο απόσχισης της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και της Κριμέας και τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης εκεί, υπό ρωσική προστασία.Η συγκεκριμένη άλλωστε περιοχή αποτελεί και το σκληρό εκλογικό πυρήνα του νυν προέδρου ενώ ως το 1939 το Χάρκοβο ήταν η πρωτεύουσα της σοβιετικής Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα αποφυλακίζεται από ώρα σε ώρα η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης και τ. πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail